Sve spremno za 55. Srbija reli

U petak, 23. septembra u 21:01 čas, ceremonijalnim startom na Gradskom trgu u Vrnjačkoj Banji, svečano će biti otvoren 55. Srbija reli

    foto: Uroš Dedić
    Podeli
Tim povodom, u Beogradu je održana konferencija za medije, na kojoj su se prisutnima obratili predsednik Auto-moto saveza Srbije, Dejan Stojić, generalni sekretar Sportskog auto i karting saveza Srbije, Petar Matović, direktor takmičenja Branislav Pijević, najbolji srpski automobilista i učesnik takmičenja, Dušan Borković, kao i njegov suvozač Igor Marković.

Dejan Stojić

-Veliko mi je zadovoljstvo da najavim Srbija reli, koji po peti put startuje u Vrnjačkoj banji. Ove godine imamo 46 posada, od toga 21 iz inostranstva, tako da očekujemo i prisustvo velikog broja gledalaca. Hvala svima onima bez kojih ovo takmičenje ne bi moglo da se održi, naročito volonterima koji pomažu da ovo najstarije i najprestižnije takmičenje u auto-moto sportu u našoj zemlji, protekne u najboljem redu. Hvala Ministarstvu omladine i sporta i Sportskom savezu Srbije na pordšci u realizaciji ovog takmičenja, posebno hvala Duci koji diže ovo takmičenje na viši nivo i nadam se da će ponoviti uspehe iz 2019. odnosno 2020. godine, kada je trijumfovao - rekao je predsednik AMSS Dejan Stojić. -Imamo dobru saradnju sa svim opštinama i ovim putem bih se zahvalio svim službama na saradnji. Mislim da će vozačima biti zadovoljstvo da učestvuju na ovako velikom takmičenju“, istakao je generalni sekretar SAKSS Petar Matović i pozvao publiku da se pojavi u što većem broju.

Branislav Pijević

-AMSS se i ove godine potrudio da organizuje Srbija reli na najvišem nivou. Preneli smo iskustva sa četiri takmičenja u Evropi na kojima smo nedavno bili i nadamo se da će ovo biti najbolji reli do sada. Podsetio bih još jednom na to da gledaoci prate instrukcije redara i postupaju po njihovim uputstvima, kako bi takmičenje prošlo bezbedno - naglasio je direktor takmičenja Branislav Pijević.

Dušan Borković

-Velika mi je čast što sam ovde sa vama kako bih posle jedne godine pauze ponovo dobio priliku da osvojim Srbija reli. Ja nisam reli ekspert, ali mi je reli u srcu i želim da se vratim u velikom stilu. Posle peha u Hrvatskoj, imam malo veću zadršku, ali obećavam da ću dati svoj maksimum - rekao je Borković, zahvalivši se AMSS i SAKSS što su organizovali ovako važno takmičenje.

Igor Marković

-Znam koliko je truda, rada i volje potrebno da bi posade i publika uživali, i zato posebna zahvalnost ide AMSS-u i čitavoj ekipi koja čuva instituciju Srbija relija. Reli iskustvo ne može da se nauči, ali ćemo se kao tim truditi da gradimo svoju priču i ponovimo uspeh iz 2020. godine - dodao je Igor Marković.

Srbija reli - najznačajnije automobilsko takmičenje na ovim prostorima održava se u organizaciji Auto-moto saveza Srbije, Sportskog auto i karting saveza Srbije i Grada Vrnjačka Banja, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i “AMS Osiguranja” a.d.o. Pored sportskog spektakla, publika će u petak imati priliku da uživa u besplatnom programu od 19:30 časova, na trgu u Vrnjačkoj Banji, dok će se 24. i 25. septembra takmičari nadmetati na 12 specijalnih ispita ukupne dužine 152 kilometra. Ove godine, osim takmičara iz Srbije, učestvovaće i posade iz Bugarske, Turske, Rumunije i Severne Makedonije. Reli se boduje za Evropski reli trofej Balkana, Otvoreno Prvenstvo Srbije i Nacionalni Šampionat Srbije.

Komentari(0)

sortiraj