Sva blaga, sve lepote u KvArt BW

Radovi Vladimira Miljkovića dokumentuju umetnikova lična iskustva Izložba „Sva blaga, sve lepote“ umetnika Vladimira Miljkovića biće otvorena u petak u 19 časova

    foto: Dragan Stanimirović
    Podeli
Ovaj događaj biće održan u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije. Posetioci će imati priliku da vide radove koji su nastali u poslednje tri godine i da se upoznaju sa umetnikovim specifičnim likovnim jezikom. Na slikama su prisutne ljudske i životinjske figure i nejasna lica smeštena u neobičnu scenografiju upečatljivih boja. Prema Miljkovićevim rečima, njegovo stvaralaštvo vezano je za težnju da dokumentuje sopstvena iskustva, ali i emocije koje ih prate.

-Želja da preoblikujem stvarnost onako kako je doživljavam čini da moje figure poprimaju amorfne forme ambijenta i time grade celinu koja ima za cilj da posmatrača podstakne na dijalog i da ga “uplete” u unutrašnji svet koji vidimo onda kada osećamo, kada emocije oblikuju mišljenje - kaže umetnik.

Vladimir Miljković rođen je 1994. godine u Šapcu. Osnovne akademske studije završio je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, dok je master i doktorske akademske studije završio na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Kao stipendista Erazmus + programa doktorirao je na Jan Matejko Art Academy Krakow u Poljskoj.

Radovi Vladimira Miljkovića biće predstavljeni u okviru izložbe „Sva blaga, sve lepote“, koju organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW, čime Belgrade Waterfront još jednom potvrđuje status destinacije koja beogradskoj publici donosi autentične kulturne manifestacije. Izložba će biti otvorena do 6. decembra 2022. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz je slobodan.

Komentari(0)

sortiraj