Stručnjaci ispituju Stari železnički i Pančevački most za tramvajski saobraćaj

Nove tramvajske linije preko Save i Dunava zavisiće od rezultata studija koje pripremaju stručnjaci Građevinskog fakulteta, a u tom kontekstu ispituju se Stari železnički i Pančevački most

    foto: Sekretarijat za javni prevoz
    Podeli
Ideja da se na ova dva mosta, ukoliko mogu da izdrže opterećenje, postojeće konstrukcije prošire upravo za tramvajski saobraćaj. Kako je u izjavi za RTS rekao glavni urbanista Marko Stojčić, elaborati treba da daju odgovore na najvažnija pitanja u vezi sa ovom idejom.

-Odgovori koji se tiču Starog železničkog mosta odnose se na pitanja da li je konstrukcija još uvek stabilna, odnosno da li moguće opteretiti je. Takođe, obaviće se i analiza da li moguće proširiti ovaj most jer je on napravljen za jednokolosečnu prugu, što znači da ne bismo mogli da imamo tramvaj u oba smera – rekao je Stojčić.

Studija za Pančevački most treba da bude urađena ove godine.

-Postoji takođe ideja da se i ovaj most proširi za tramvajski sistem, odnosno za još po jednu traku. Pored budućeg mosta na Adi Huji, za koji je projektovanje u poodmakloj fazi, očekuje nas i rekonstrukcija Pančevačkog mosta, a elaborat koji očekujemo pokazaće da li je proširenje za tramvajski saobraćaj izvodljivo - istakao je Stojčić.

Dakle, o novim tramvajskim linijama preko reka najpre svoj sud treba da daju stručnjaci.

Komentari(0)

sortiraj