Startuje 62. Trka kroz Srbiju - Svečani defile i otvaranje u Požarevcu

Najveća naša međunarodna biciklistička Trka kroz Srbiju danas će biti svečano otvorena na centralnom gradskom Trgu oslobođenja u Požarevcu u 17 časova

    foto: SHUTERSTOCK
    Podeli
Najveća naša međunarodna biciklistička Trka kroz Srbiju će danas, posle defilea ekipa koje će učestvovati na 62. "Srpskom turu" biti svečano otvorena na centralnom gradskom Trgu oslobođenja u Požarevcu u 17 časova. U karavanu ovogodišnje Trke kroz Srbiju nadmetaće se 19 ekipa sa 114 vozača koji nam stižu iz 29 država iz celog sveta.

Oni će se, u četiri etape, nadmetati za "Žutu majicu" (pokrovitelj Gradovi domaćini Požarevac, Mionica, Čačak, Prijepolje) namenjenu najboljem u generalnom plasmanu, "Zelenu majicu" koju daruje "Škoda" namenjenu najboljem vozaču po bodovima, " Plavu majicu" (RTS) za najboljeg brdskog vozača, "Belu majicu" namenjenu najboljem mladom vozaču do 23 godine čiji je pokrovitelj Ministarstvo omladine i sporta Srbije. Čast da nosi "Trobojnu majicu" dar Biciklističkog saveza Srbije imaće najbolje plasirani srpski vozač u generalnom plasmanu.

Start prve etape je u sredu, 14. septembra od Požarevca do Mionice - 147,6 kilometara. Start je zakazan u 17 časova. Druga etapa se vozi 15 .septembra od Mionice do Čačka - 149,8 km. Start je u 12 sati. Treća etapa 16.septembra startuje iz Čačka u 10 časova, a cilj je u Prijepolju posle 153,3 kilometra. Trka se završava četvrtom etapom 17. septembra. Start je u 10 časova ispred manastira Mileševa, a cilj je u Čačku - 156,5 kilometara. Organizator trke, koja se vozi po UCI pravilniku, je Biciklistički savez Srbije i gradovi domaćini Požarevac, Čačak, Mionica i Prijepolje. Reprezentacija Srbije će na Trci kroz Srbiju voziti u sledećem sastavu - 1. Veljko Stojnić, 2. Đorđe Đurić, 3.Ognjen Ilić, 4. Nikola Krstić, 5. Andrej Galović i 6. Kristijan Antalović. Selektor je Miloš Miladinović.

(Biciklistički savez Srbije)

Komentari(0)

sortiraj