Srce brenda - Novi Alfa Romeo Giulia i Stelvio Quadrifoglio

Novi modeli Giulia i Stelvio Quadrifoglio demonstriraju snagu brenda Alfa Romeo da prevaziđe sebe i da se konstantno usavršava, kao što radi već 110 godina

    foto: FCA
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Danas, u vreme kada su okolnosti zahtevale pauzu od uobičajenog brzog tempa, Alfa Romeo Giulia i Stelvio Quadrifoglio MY2020, sa svojim 2,9-litarskim Bi-Turbo V6 motorom od 510 KS, ne usporavaju, već povećavaju svoje performanse! Idealan izraz vitalnosti i strasti u srcu brenda Alfa Romeo, pored podsticaja da se zaokupe „Alfisti“ i ljubitelji lepih automobila, Alfa Romeo, koji ove godine slavi 110 godina postojanja, uvek je bio obeležen jedinstvenom sposobnošću da se istakne, kako na trkačkim stazama, tako i na modnim pistama.

Pre nego što se ponovo ukaže mogućnost da sednete za volan automobila, gde su vozačko sedište i zadovoljstvo u vožnji u centru pažnje, Alfa Romeo je odlučio da objavi svoje vesti na virtuelnoj konferenciji za štampu. Iako reči ne mogu da iskažu sve emocije izazvane za volanom modela Quadrifoglio, još uvek je fascinantno zaviriti u temelje modela, naučiti kako je zamišljen i razvijen izvanredni projekat Quadrifoglio.

Još jedan korak napred za brend Alfa Romeo

Novi modeli Giulia i Stelvio Quadrifoglio za 2020. prikaz su izvrsnosti brenda Alfa Romeo, i još snažniji izraz performansi, pobedničkog DNK i prepoznatljivog italijanskog stila. Proces obnove game upotpunjen je ovom koncentracijom sofisticiranih tehničkih rešenja kao i rešenja performansi, u vozilima koja otelotvoruju najprefinjeniji izraz funkcionalnosti italijanskog dizajna.

Njihove performanse garantuju snažni 2,9-litarski V6 Bi-Turbo motor od 100% aluminijuma, sposoban da razvije čak 510 konjskih snaga i 600 Nm maksimalnog obrtnog momenta pri 2.500 obrtaja po minutu. Za isporuku snage točkovima odgovoran je Alfa Active Torque Vectoring sistem, kojem u modelu Stelvio Quadrifoglio pomaže inovativni Q4 sistem pogona na sve točkove. Osmostepeni automatski menjač je kalibrisan da optimizuje fluidnost i udobnost tako da se vozila mogu lako voziti po svim terenima.

Samo u RACE režimu, automobili izražavaju svoj puni potencijal menjajući brzine brzinom munje, za samo 150 milisekundi. Svaki model Quadrifoglio je opremljen nizom sistema dizajniranih da poboljšaju zadovoljstvo u vožnji, a vozaču nude najaktivnije i najprivlačnije iskustvo za volanom. Ovde su uključeni Alfa Active Suspension, Alfa DNA Pro selector sa RACE režimom vožnje, i Alfa Active Aero splitter u modelu Giulia. Sve sisteme u stvarnom vremenu koordinira i prilagođava Alfa Chassis Domain Control jedinica, neprekidno obezbeđujući idealne uslove za vozilo i vozača kako bi maksimalno iskoristili izvanredne performanse modela Giulia i Stelvio Quadrifoglio.

Izduvni sistem sa četiri izlaza

Zvuci koji prate iskustvo vožnje modela Quadrifoglio pruža Dual Mode izduvni sistem sa četiri izlaza, koji odaje još smeliji utisak i zaokuplja više pažnje u Race režimu. U MY2020 verziji i iznad, kupci se mogu odlučiti za ugradnju Giulia i Stelvio Quadrifoglio sa novim izduvnim sistemom Akrapovič, još jednim dvorežimskim izduvnim sistemom, sa zadnjim delovima od ugljeničnih vlakana obloženih titanijumom, koji imaju još prefinjeniji zvuk.


Kvalitet i stil

Italijanski stil brenda Alfa Romeo izražava jednostavnost, koja sakriva složenost procesa kreativnog dizajna. Rezultat toga, ergonomična, harmonična serija linija i instrumenata, ispunjenosti i prostora koja okružuje vozača, kompleksan, ali sofisticiran proizvod. U unutrašnjosti, novi dizajn centralne konzole vrlo je prijatan na dodir i vizuelno, i pruža više prostora za odlaganje stvari. Volan i menjač s kožnim detaljima su takođe novina, kao i sigurnosni pojasevi, sada dostupni u crvenoj ili zelenoj boji, kao i u klasičnoj crnoj verziji.

Uskoro će biti dostupna i nova opcija za presvlake za sportska sedišta s električnim podešavanjem, sa perforiranom kožom. Nova opcija širi mogućnosti za personalizaciju modela Giulia i Stelvio Quadrifoglio, koji su i dalje opremljeni sportskim sedištima s postavom od kože i materijala Alcantara, što je uvek standardno u ovim verzijama. Sportska sedišta s strukturom od ugljenika koja je proizveo Sparco su i dalje dostupna. Tehnologija u automobilu obuhvata potpuno novi sistem za informacije i zabavu sa centralnim displejem od 8,8 inča osetljiv na dodir, kao i uslugama povezanosti i novim dizajnom interfejsa.

Drugi ekskluzivni elementi modela Quadrifoglio su i Performance Pages, posebni prikazi za vozača koji pokazuju status vozila u realnom vremenu, od temperatura glavnih mehaničkih komponenti do isporuke obrtnog momenta, turbo pritiska i snage koja se koristi u realnom vremenu, a prisutni su i digitalni hronometri koji mere nivoe ubrzanja i performansi pri maksimalnoj brzini. Novi elementi na eksterijeru modela Giulia i Stelvio Quadrifoglio obuhvataju i grupe zadnjih LED svetala s tamnim sočivima, i nove sjajno crne ukrasne detalje na prednjem delu i značkama pozadi. Stelvio je dobio potpuno nove poklopce za felne od 21 inča, koji su ekskluzivni za verziju Quadrifoglio.

Uzbuđenje trkačke staze

Sa verzijom MY2020, Giulia i Stelvio Quadrifoglio uvode nove ADAS (Advanced Drivers Assistance Systems - napredni sistemi za pomoć pri vožnji), razvijene u saradnji sa kompanijom Bosch za 2. nivo autonomnog sistema vožnje. Time je zadovoljstvo sedenja za volanom ostalo nepromenjeno, a sistem interveniše samo kako bi se osigurala potpuna bezbednost i povećala udobnost tokom vožnje u gustom saobraćaju ili tokom dugih putovanja. Najveći nivo autonomnog sistema vožnje u savršenoj ravnoteži zadovoljstva tokom vožnje i sistema pomoći. To je 2. nivo, koji se postiže samo po sebi kada vozač u određenim uslovima prepušta automobilu da upravlja jačinom gasa, kočnicama i upravljanje volanom. Ova funkcija koristi električne sisteme koji zahtevaju neprestani nadzor vozača, dok istovremeno pruža podršku veće udobnosti tokom dugih putovanja. Bez obzira na to, vozač neprestano mora da ima kontrolu tako što će ruke uvek držati na volanu.

Glavne tehnologije koje su suštinski deo modela Quadrifoglio MY2020 su Lane Keeping Assist (održavanje trake), otkriva da li vozilo izlazi iz svoje trake ako jedan od indikatora za skretanje nije uključen, i pomaže vozaču pomoću vizuelnih i dodirnih upozorenja, s aktivnom intervencijom radi povratka vozila u traku, Active Blind Spot Assist (pregled mrtvog ugla), omogućava pregled mrtvog ugla pozadi, i takođe upozorava na vozila koja se približavaju i koriguje skretanje kako bi se izbegao sudar, Active Cruise Control (aktivni tempomat), automatski koriguje brzinu automobila kako bi se održala bezbedna distanca od vozila ispred.

Zajedno sa sistemom za prepoznavanje saobraćajnih znakova, ova tehnologija ograničava brzinu na propisan nivo, radi komfornije vožnje. Tu je i Traffic Sign Recognition (prepoznavanje saobraćajnih znakova) i Intelligent Speed Control (pametna kontrola brzine), ovaj sistem koristi kameru automobila, prepoznaje saobraćajne znakove, prikazuje ih na displeju, i obaveštava vozača o trenutnom ograničenju brzine. Sistem vozaču sugeriše da smanji brzinu na nivo ograničenja koje je detektovano. Ako vozač pristane, podešavanja tempomata se automatski koriguju.


Traffic Jam Assist i Highway Assist

Kao dodatak aktivnom tempomatu, ovi sistemi prate lateralnu poziciju, i omogućavaju da automobil ostane u sredini trake u uslovima zastoja (Traffic Jam Assistant) ili na autoputu (Highway Assist), dok takođe koriguje brzinu da odgovara trenutnim ograničenjima, dok Driver Attention Assist (podrška za pažnju vozača), prati zamor vozača i aktivira alarm, ako je neophodno.

Boje koje spajaju tradiciju i komunikaciju

Međunarodna medijska kampanja koja prazi pojavljivanje novih Giulia i Stelvio MY2020 modela uključila je prezentaciju mnogih novih karakteristika i objasnila kako se odvijao odabir boja. Dizajneri brenda Alfa Romeo sada su se odlučili za pristup koji ima za cilj da probudi emocije, kategorišući šeme boja po „klasi“, a ne samo tehnologiji. Četiri kategorije su - Competizione, koja podseća na sportsku tradiciju brenda, Metal, naglašava njegov dinamični duh, Solid, posvećena onima koji traže stabilnost i Oldtimer, koji podseća na i čuva nasleđe brenda Alfa Romeo.

Sportski duh na najvišem nivou

Kako bi probudio sportsku prirodu modela Alfa Romeo Giulia i Alfa Romeo Stelvio, Mopar je kreirao novu i ekskluzivnu liniju Quadrifoglio Accessories, kako bi osvojio posetioce svojim ekskluzivnim izduvnim sistemom visokih performansi izrađenim u saradnji s kompanijom Akrapovič, sjajnom grupom zadnjih svetala, i ekskluzivnim bojama. Široka upotreba ugljeničnih vlakana, lakog, bezbednog tehničkog materijala, pospešuje aerodinamiku, performanse i odnos težine i snage, a takođe i naglašava i elegantnu, smelu estetiku ovih dveju Alfa Romeo simbola. Kao deo ekskluzivne linije Quadrifoglio Accessories, Mopar nudi i prednju masku hladnjaka sa umetkom u obliku slova V, i kućištima retrovizora i zadnjim spojlerom takođe od ugljeničnih vlakana.

Komentari(0)

sortiraj