SEAT - Novi Leon puca od samopouzdanja i lepote

SEAT je u Martorellu predstavio novi model Leon, vozilo kojim želi da oživi kompaktni segment. Definitivno, Leon je najinovativniji proizvod koji je SEAT ikada napravio

    foto: SEAT
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Kompanija je uložila više od 1,1 milijarde evra kako bi na tržišta dovela vozila sa efikasnijim motorima, potpunom povezanosti i naprednim pomoćima u vožnji upakovane u drugačiji dizajn.

Glavni stub marke SEAT

Leon je uvek bio glavni stub marke SEAT, i referentna tačka za ovaj segment, što dokazuje prodajom više od 2,2 miliona jedinica tokom tri generacije. Četvrta generacija dizajnirana je i razvijena da nastavi ovo veliko dostignuće i podigne ga na novi nivo u pogledu povezivanja, efikasnosti, dinamičnosti i sigurnosti.

Carsten Isensee

-SEAT Leon je naš najprodavaniji model i želimo da nastavimo njegov sjajan put. Stoga je SEAT uložio više od 1,1 milijarde evra u potpuno novi model Leon, uglavnom u razvoj vozila i poboljšanje proizvodnih pogona - rekao je Carsten Isensee, vd predsednik i potpredsednik SEAT-a za finansije i IT i dodao: - Godina 2019. je za kompaniju bila rekordna. Prodali smo više od 570.000 automobila, što je najbolji rezultat u našoj 70 godina dugoj istoriji. Odlična osnova za početak ove 2020. godine.


Elegantni sportista

Potpuno novi Leon meša filozofiju dizajna koja je jezgro svakog vozila koje siđe sa SEAT-ove proizvodne linije, unoseći kompaktnost, samopouzdanje, eleganciju i sportsku udobnost, dodajući koherenciju, spokoj i zrelost primećenu u malobrojnim vozilima. Novi Leon dizajniran je, razvijen i proizveden u Barseloni, u proizvodnim centrima marke SEAT na lokaciji Martorell.

Jači karakter i proporcije

Donosi snažnu dizajnersku evoluciju u odnosu na svog prethodnika - novi jezik dizajna eksterijera i enterijera daje mu jači karakter potpomognut poboljšanjem ukupne proporcije, odlučnijim izgledom i uglađenim linijama. Ovaj model osvetljava put u segmentu s nizom inovativnih tehnologija osvjetljenja, uključujući ambijentalno osvjetljenje unutrašnjosti, zadnje svetlo punom širinom, dinamična treperenja, pune LED farove i svetla dobrodošlice.

Odlični agregati ispod haube

Četvrta generacija Leona povećava efikasnost sa nizom naprednih pogonskih sklopova - benzinski (TSI), dizel (TDI), komprimovani prirodni gas (TGI), blago-hibridni (eTSI) i plag in hibrid (eHibrid) su dostupne opcije. Leon je prvi potpuno povezan automobil SEAT-a, koji uključuje interno i eksterno povezivanje automobila (navigacija, funkcije i usluge), uključujući bežičnu vezu sa Android Auto i CarPlay.

Spreman za budućnost

SEAT Leon spreman je za budućnost. Na osnovu MQB Evo platforme, Leon nove generacije je najinovativniji proizvod koji je marka ikad napravila. Prvi potpuno povezani automobil, najsavremeniji sistem pomoći u vožnji i hibridne tehnologije čine ga spremnim za sve ono što nam donosi budućnost.

Bezbednost na prvom mestu

Sa prilagodljivim tempomatom (predictive adaptive cruise control), asistencijom u hitnim slučajevima 3.0 (emergency assist 3.0), pomoć na putovanju (travel assist and side and exit assist), Leon kombinuje neke od najnaprednijih sistema pomoći vozaču kako bi ponudio optimalnu zaštitu u bilo kojem scenariju vožnje čineći ga potpuno sigurnijim vozilom.

Još praktičniji

Najuspešniji model SEAT-a postaje još praktičniji. Povećane dimenzije modela sa petoro vrata i Sportstourera (86 mm i 93 mm) omogućavaju veći prostor na zadnjim sedištima i nude još veći kapacitet prtljažnika za Sportstourer. Biće dostupan u četiri nivoa opreme - Reference, Style, Xcellence ili FR. Ovaj automobil će ponuditi sve što vozaču treba sa mogućnošću personalizovanja na najvišem nivo.

Sva vozila u ponudi imaju pristup bez ključa KeyLess entry, USB priključke na prednjem i zadnjem delu, tehnologiju LED prednjih svetla sa automatskim upravljanjem, 8-inčni infotaiment sistem i SEAT Connect tehnologiju.

Komentari(0)

sortiraj