Rock El Clasico - Stefan Milenković i Nele Karajlić

Stefan Milenković i Nele Karajlić će 21. juna na Svetski dan muzike predstaviti na beogradskom Tašmajdanu svoj zajednički autorski projekat - Rock El Clasico

    foto: TOB
    Podeli
Sadržaj ove umetničke bajke će predstavljati svojevrsnu integraciju muzičkih pravaca na različitim nivoima, uklanjanje zidova klasične i rok muzike. NJihova saradnja je svojevrsni eksperiment, pa će ovaj koncert doneti nova rešenja, svojevrsni dijalog nespojivog. Rezultat će biti autentično muzičko delo kao plod višegodišnjeg spajanja njihovih izuzetnih umetničkih pečata.

Autori žele da pruže doprinos kulturi zajednice iz koje potiču, a ovakav projekat je od vanrednog značaja za umetnost ovih prostora. Osnovni motiv za organizovanje zajedničkih koncerata Stefana Milenkovića i Neleta Karajlića je kreiranje dela koji će nastaviti svoj put širom sveta, ponosno promovišući kulturu ovih prostora. Ovo neće biti samo muzički koncert, već i vizuelno-scenski spektakl koji, nadamo se, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Rock El Clasico je ona vrsta projekta kojem suština nije samo ishodište, već ceo put.

Stefan Milenković

-Izazov mi je uvek bio vodilja u karijeri i težim stvarima koje me stimulišu, koje mi omogućavaju da rastem i da se razvijam kao osoba i kao umetnik. Neletova karijera i pristup ne samo muzici već i kreativnom procesu generalno: način razmišljanja o sceni, energiji i dramaturgiji me je uvek inspirisao. U našim dosadašnjim kreativnim ukrštanjima smo već razvili mnoge ideje koje me oduševljavaju potencijalom. Siguran sam da će publika otići sa našeg koncerta sa jakim utiskom da su prisustvovali nečemu što je jedinstveno i nezaboravno i da će direktno osetiti naš iskren entuzijazam i energiju u ovom projektu. Jedva čekam!

Nele Karajlić

-Uživam u eksperimentima. Spojevima nespojivog. Cjeli moj život bio je eksperiment. I Zabranjeno pušenje, i Top lista nadrealista, i No smoking orchestra. Zašto ne sa Stefanom? Znam ga iz onoga vremena kada je violina bila veća od njega. I tad je bio majstor! Osjećam da smo na početku velike avanture.

(TOB)

Komentari(0)

sortiraj