Renaulta 5 Prototype osvojio nagradu za konceptni automobil godine

Žiri sastavljen od direktora dizajna najvećih automobilskih brendova jeizabrao Renault 5 Prototype za konceptni automobil godine. Dizajneri su pohvalili reinterpretacije ovog legendarnog automobila

    foto: RENAULT
    Podeli
Car Design News je organizovao 8. izdanje izbora konceptnog automobile godine za Publikaciju Car Design Review! Svrha Renaulta 5 Prototype jeste da pokaže Renaultovu predanost težnji da električne automobile učine dostupnim što širem krugu evropskih kupaca. Renaultovi dizajneri su želeli da dizajniraju novi popularni, esencijalni automobil, poput njegovog elegantnog pretka koji je svojevremeno osvajao srca velikog broja kupaca.

Renault 5 Prototype je šarmantan i kompaktan

Renault 5 Prototype je šarmantan i kompaktan gradski automobil koji jednu od Renaultovih svevremenih zvezda vodi ka budućnosti, sa daškom 100% električne savremenosti. Renault 5 Prototype je proglašen za Konceptni automobil godine od strane prestižnog časopisa Car Design News, nakon što je imao priliku da odmeri snage sa konceptima koje su proizvođači automobila predstavili u razdoblju od marta 2020. do marta 2021. godine. Car Design Review 8 pruža pregled godine u pogledu dizajna i analizira trendove i inovacije. Žiri čine automobilski stručnjaci i direktori dizajna vodećih proizvođača automobila.

Gilles Vidal

-Ova nagrada za Konceptni automobil godine časopisa Car Design News, koju je automobilu R5 Prototype dodelio žiri sastavljen od direktora dizajna vodećih automobilskih proizvođača, ima posebno značenje za Renaultov dizajnerski tim! Jako smo ponosni na nju. Ponosni smo i na iskazan interes štampe i javnosti za Renault 5 Prototype jer će eksterijer biti više od 90 % veran onom koji je bio kod serijskog automobile - rekao je Gilles Vidal, direktor dizajna marke Renault.

Serijski proizvedeno vozilo izvedeno iz prototipa Renault 5 će biti predstavljeno do 2024. godine.

Komentari(0)

sortiraj