Renault osvojio dve nagrade na 37. Međunarodnom festivalu automobila

Renault 5 Prototype je proglašen za najlepši konceptni automobil 2022. osvojivši više od 70 odsto glasova. Konceptni automobil Renault SUITE N°4 dobio je počasno priznanje žirija

    foto: RENAULT
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Međunarodni festival automobila je dodelio svoju Veliku nagradu i ove godine. Žiri od 12 stručnjaka iz raznih područja - automobilska industrija, mediji, arhitektura i industrija nakita - se sastao 3. decembra 2021. godine u Parizu kako bi pregledao ovogodišnji izbor kreativnih i vizionarskih projekata i izabrao pobednike za svaku od 14 nagrada. Dva Renaultova projekta su privukla pažnju. Renault 5 Prototype, novo izdanje kultnog modela koji ove godine slavi pedesetu godišnjicu postojanja, javnost je proglasila za najlepši konceptni automobil 2022. Konceptni automobil Renault SUITE N°4, dizajniran u znak proslave šezdesete godišnjice Renaulta 4L je dobio počasno priznanje žirija.

Gilles Vidal

-Vrlo smo ponosni na ove dve nagrade - rekao je Gilles Vidal, direktor Renaultovog odeljenja za dizajn. - Oni cene naporan rad Renaultovih dizajnerskih timova na definisanju dizajnerskog smera Nouvelle Vague.

Renault 5 Prototype, najlepši konceptni automobil

Ove godine je Međunarodni festival automobila oživeo svoju najpoznatiju nagradu - nekadašnja nagrada za najlepši automobil danas je nagrada za najlepši konceptni automobil. I po prvi put je dobitnika ove nagrade direktno birala publika. Zaljubljenici u automobile od 2. decembra 2021. do 16. januara 2022. godine su glasali putem interneta za svoj omiljeni konceptni automobil od ukupno 10 koliko ih je ušlo u uži izbor. Zahvaljujući svom neo-futurističkom dizajnu dopadljivom publici, Renault 5 Prototype je izabran za najlepši konceptni automobil 2022. osvojivši više od 70 odsto glasova. Renault 5 Prototype ističe Renaultovu predanost da električna vozila budu dostupna širom Evrope. Ovaj konceptni automobil je kompaktan i šarmantan gradski automobil, koji potpuno električnom verzijom lansira jedan od Renaultovih kultnih modela u budućnost.

-Ova nagrada je još jedan dokaz da je Renault 5 pop-ikona prošlosti, sadašnjosti, a uskoro i budućnosti. Srećni smo da je prototip naišao na dobar odjek kod medija i javnosti, a model serijske proizvodnje trebao bi da bude predstavljen 2024. godine - dodao je Gilles Vidal.

Počasno priznanje za Renault SUITE N°4

Među 14 Velikih nagrada, žiri takođe dodeljuje počasno priznanje vozilu, osobi ili kompaniji za koje smatra da su posebno zanimljivi. Ove godine je počasno priznanje žirija dodeljeno vozilu Renault SUITE N°4, konceptnom automobilu koji je nastao u saradnji Renaulta i francuskog dizajnera Mathieua Lehanneura u znak proslave šezdesete godišnjice Renaulta 4. Renault SUITE N°4 je originalni konceptualni automobil inspirisan idejom hotelske sobe na točkovima. Ovaj novi model ima iste spoljašnje dimenzije i linije kao i kultni model, ali je sveukupni dizajn radikalniji. Svet arhitekture i svet automobila stapaju se u jedan kako bi stvorili hotelsku sobu na otvorenom - zadnji deo i vrata prtljažnika zamenjeni su polikarbonskim prozorima, karoserija ima posebnu završnu obradu koja odaje utisak cementa, dok je prednja maska izrađena od poliranog aluminijuma čime se postiže efekat fluidnosti i dinamike.

Komentari(0)

sortiraj