Rekonstrukcija tri kilometra bulevara do 20. decembra

Radovima na prvoj fazi, od Ruzveltove do Takovske ulice, otpočela je rekonstrukcija četiri velika bulevara, 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i Cara Dušana koja će trajati 200 dana

    foto: BEOINFO
    Podeli


Prema rečima Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika Beograda, rekonstrukcija je podeljena u tri faze, prva je od Ruzveltove do Takovske i trajaće 65 dana, druga od Takovske do Francuske, 70 dana i treća od Francuske do Ulice Tadeuša Košćuška trajaće 65 dana, dok će kompletna rekonstrukcija biti završena do 20. decembra.

-Ove ulice nisu rekonstruisane više od 80 godina, menjamo kompletnu infrastrukturu, kanalizaciju, vodovodne cevi koje su na nekim mestima stare i preko 50 godina, a menja se infrastruktura za grejanje i gas. Pored toga radi se kompletna rasveta koja će biti pokrivena video nadzorom, a svi trotoari će biti popločani. Radi se i zamena svih tramvajskih šina, kompletna kontaktna mreža… Prava rekonstrukcija, tako da desetinama godina neće morati ništa da se radi - istakao je Vesić.
On je dodao da, pošto je počeo školski raspust i tada se saobraćaj u gradu smanji za oko 30 odsto, a od 1. jula to smanjenje ide i do 45 procenata, ovi letnji meseci će se iskoristiti da se završi deonica od Ruzveltove do Takovske koja će biti gotova do 20. avgusta, ali i četiri velike raskrsnice.

-To su raskrsnice Starine Novaka, Francuska, Takovska i Bulevara Despota Stefana. Sve vreme radova će biti prohodna po jedna saobraćajna traka, znači ni jednog časa osim kada se bude baš asfaltiralo, a to će biti noću između subote i nedelje, raskrsnice neće biti zatvorene za saobraćaj. Tako ćemo do 1. septembra imati završene sve četiri velike raskrsnice. To je skoro tri kilometra bulevara i ovako veliki radovi se nisu obavljali dugo u centru grada, a mi grad uređujemo što je dobro za sve građane i na taj način dobijamo moderne ulice - rekao je Vesić.

Komentari(0)

sortiraj