Range Rover Sport menja pravila igre u klasi

Posle dugo čekanja, predstavljen je potpuno novi Range Rover Sport. Novitet odlikuje veoma atraktivan dizajn i obilje tehnologije. Cena za sada nije poznata

    foto: British Motors
    Podeli
Novi Range Rover Sport nastavlja dobro poznatu tradiciju promocije najfinijeg dizajna, obilja luksuza, ali i najsavremenijih tehničkih rešenja. Sofisticirani eksterijer nepogrešivo je Range Rover Sport sa dinamičnim stavom i prepoznatljivim profilom, savršeno naglašenim mat detaljima i sportskim proporcijama. Upečatljive linije naglašavaju prepoznatljiv karakter Range Rover Sporta, sa kratkim ispustima, energičnim prednjim delom i strmo zakošenom staklom napred i pozadi.

Neisprekidana grafika LED svetla po prvi put uvodi tehnologiju površinskog LED-a u serijsko vozilo, pružajući noću jasan i savremen izgled, živopisan i ujednačen iz svakog ugla gledanja. Karakteristična linija ramena proteže se čitavom dužinom vozila, a naglašena je detaljima novog donjeg branika i najdužim spojlerom koji je ikada ugrađen u Range Rover. Novi Range Rover Sport isporučuje koeficijent otpora od samo 0,29.

Minimalistički dizajn Novog Range Rover Sporta proteže se na njegov potpuno nov enterijer. Izbor inovativnih i održivih materijala uključuje taktilne i lagane premijum tkanine Ultrafabrics izrađene u privlačnoj novoj paleti Duo Tone, a takođe je dostupna opcija jedinstvenih tkanina koje se protežu i na komandnoj tabli i vratima. Alternative uključuju opcionu luksuznu zrnatu kožu, kožu Windsor i mekanu Poluanilinsku kožu.

Nagrađivani sistem za informisanje i zabavu Pivi Pro opremljen je plutajućim 13,1-inčnim zakrivljenim ekranom na dodir visoke rezolucije koji je smešten u sredini modernističke komandne table. Dok upravlja svime – od navigacije do medija i postavki vozila – uči navike korisnika i inteligentno individualizuje iskustvo u vozilu, postajući zaista intuitivni lični asistent.

Visoka tehnologija se podrazumeva. Vazdušno oslanjanje ugrađeno je u svaki novi Range Rover Sport. Okretnost Novog Range Rover Sporta u krivinama podignuta je na novi nivo uz Upravljanje na svim točkovima, Vektorsku raspodelu momenta kočenja i Elektronski aktivni diferencijal.

Svi modeli Novog Range Rover Sporta opremljeni su sa osmostepenim automatskim prenosom ZF i Inteligentnim pogonom na svim točkovima, koji intuitivno predviđa potrebu za vučnom silom, kada se efikasno uključuje kako bi obezbedio najefikasniji napredak u svim uslovima, uz optimizaciju efikasnosti.

Sveobuhvatna linija pogonskih sklopova pruža uobičajene performanse Range Rover Sporta. Asortiman uključuje dva hibrida povećanog dometa, šestocilindrične benzinske i dizel motore Ingenium koji koriste blagu hibridnu tehnologiju, kao i potpuno novi V8 Twin Turbo. Ponuda Novog Range Rover Sporta biće razvijena 2024. godine dodatkom potpuno električnog modela.

Komentari(0)

sortiraj