Radno vreme za praznike

Prodajni objekti prehrambenog asortimana i ugostiteljski objekti za vaskršnje i prvomajske praznike mogu da rade u izmenjenim terminima radnog vremena

    foto: Shuterstock
    Podeli
Iz Sekretarijata za privredu saopštavaju da za praznike Veliki petak (26. aprila) i Velika subota (27. aprila) objekti su dužni da rade najamnje od 9 do 12 sati. Na praznik Vaskrs, 28. Aprila, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

U ponedeljak, 29. aprila, drugog dana Vaskrsa, dežurni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati. Za prvomajske praznike, u utorak, 30. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati. Na Praznik rada, 1. maja objekti mogu biti zatvoreni, a drugog dana praznika moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

Benzinske stanice
Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda u vreme praznika rade 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.
Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored - početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i verskog praznika.
Trgovinski i zanatski objekti

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane vaskršnjih i prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju. U dane kada se praznuju vaskršnji i provomajski praznici, ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama mogu početi sa radom najranije od 6 sati i raditi najduže do 1 sat po ponoći i emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže do ponoći, a ostalim danima praznika mogu da rade od 6 do 24 sata, odnosno emituju muziku najduže do 23 sata. Ostali ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena - 24 sata.

Komentari(0)

sortiraj