Prodata Beograđanka, novi vlasnik Marera Properties

Marera Properties, kompanija koja se bavi tržištem komercijalnih nekretnina u Srbiji, novi je vlasnik dela Palate Beograd, poznatije kao Beograđanka

    foto: Dragan Stanimirović
    Podeli
U okviru postupka javnog nadmetanja koji je sproveo Grad Beograd, ćerka firma kompanije Marera Properties dala je najbolju ponudu i sada je u procesu zaključenja kupoprodajnog ugovora. Akvizicija se odnosi na kancelarijski prostor u kuli Beograđanke, i ne obuhvata maloprodajni objekat koji se nalazi uz zgradi. U pitanju je blizu 20.000 kvadratnih metara. Ova kompanija se obavezala na dodatnu investiciju u vrednosti od osam miliona evra, kao i da će radove na objektu realizovati u roku od tri godine.

Palata Beograd će nakon rekonstrukcije zakupcima staviti na raspolaganje atraktivni kancelarijski prostori na prestižnoj lokaciji, urađeni prema najvišim standardima i prilagođeni savremenom konceptu poslovanja, saopšteno je iz te kompanije.

Marera Properties kupila je deo Beograđanke koju je Grad Beograd ponudio na prodaju po početnoj ceni od 16,5 miliona evra. Prodati deo obuhvata više od 19.000 kvadratnih metara poslovnih prostora u ovoj zgradi. Prodavac je kupca obavezao da u roku od tri godine izvede građevinske i zanatske radove na adapteciji i rekonstrukciji objekta u vrednosti koja ne sme biti niža od osam miliona evra.

Obaveza kupca je i da ne promeni namenu zgrade jer Palata Beograd uživa status prethodne zaštite od 2018. godine, a u evidenciji nepokretnosti pod prethodnom zaštitom nalazi od 2009. godine. Prethodna prodaja Beograđanke ranije ove godina kada je početna cena bila 20,6 bila je otkazana jer nije bilo zainteresovanih.

(RTS)

Komentari(0)

sortiraj