Predstavljena nova Toyota RAV4 u Srbiji

U svečanoj atmosferi u salonu Toyota Centar Beograd sinoć je mnogobrojnim zvanicama predstavljen pretpremijerno jedan od najpopularnijih terenaca na svetu novi RAV4

    foto: Blagoje Marković, Toyota
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>


Pod nazivom otvaranje “Sajam pre sajma” mnogobrojnoj publici iz sveta biznisa svečano je predstavljen ovaj Toyotin lepotan na četiri točka! Jelena Rogan, direktor prodaje i marketinga Toyota Centar, otvorila je definitivno jedinstvenu prezentaciju jednog automobila u Srbiji. Prisutne goste je pozdravio Veljko Stojanović, generalni direktor Toyota Centar, a popularni glumac Ivan Jevtović učinio je sve sa svojim performansom da pretpremijera novog Toyota RAV4 modela izgleda na svetskom nivou! Ono što je svakako najbitnije jeste da je novi Toyotin četvorotočkaš pobrao sve aplauze prisutnih gostiju, kao i ostali modeli ovog proizvođača automobila, pre svega nova Corolla!

Prevazilazi sva očekivanja

Početno interesovanje za novim SUV modelom Toyote, prevazilazi sva očekivanja. Osim atraktivnog dizajna, bogate opreme i tradicionalnog kvaliteta, peta generacija RAV4 ističe se izuzetnim voznim karakteristikama, vrhunskom sigurnošću i ekonomičnošću, kakva se do nedavno nije mogla ni zamisliti u ovoj klasi.

Nova TNGA K platforma omogućila je uvećanje krutosti karoserije za čak 57 odsto, niže je i težište, a dostignut je i raspored mase između osovina od gotovo idealnih 51 prema 49 odsto. Sve skupa, omogućilo je sjajnu upravljivost i stabilnost, a samim tim i vrhunski nivo bezbednosti ali i uživanja u vožnji.

Prtljažni prostor od 580 litara

Uprkos karoseriji koja je kraća za 5 mm u odnosu na prethodnika (sada tačno 4600 mm), ponuđen je veći komoditet i tovarni kapacitet od prethodnika. Nova platforma, uvećano međuosovinsko rastojanje za 30 mm (sada 2690 mm), povećana širina za 10 mm (sada 1855 mm) i nanovo osmišljena „šema“ sistema oslanjanja (napred „mekferson“, nazad dvostruka ramena) ponudili su novi, znatno viši nivo komfora a sve skupa odrazilo se povoljno i na praktičnost. Osnovna zapremina prtljažnog prostora narasla je na respektabilnih 580 litara, što je 79 litara više od četvrte generacije. Kada je zadnja klupa sklopljena, RAV4 se pretvara u ozbiljan transporter jer je na raspolaganju čak 1690 litara.

Ekonomičan benzinski motor

Kako navodi proizvođač, potpuno novi dvolitarski benzinski motor, čija je maksimalna snaga 175 KS, a najveći obrtni moment 208 Nm, osim dobrih performansi nudi i izuzetnu ekonomičnost. S pogonom na prednje točkove i Direct Shift CVT transmisijom prosečna potrošnja je samo 5,6 litara na 100 kilometara pređenog puta, dok je s pogonom na sva četiri točka prosek veći za samo dva decilitra - 5,8 l/100 km.

Nova hibridna verzija, koju čine benzinac od 2,5 litara i elektromotor čiji je zajednički učinak 218, odnosno 222 „konja“ (u zavisnosti od tipa pogona), još je ekonomičnija. Prosečna potrošnja verzije s elektronski kontrolisanim pogonom na sva četiri točka (AWD-i) iznosi šampionskih 4,4 litra na 100 kilometara pređenog puta, a sve to uz znatno uvećanje snage, bolji odziv i ubrzanja od prethodnika.

RAV4 2.0 VVT-iE Comfort za 27.900 evra

Uprkos činjenici da je RAV4 pete generacije potpuno nov u odnosu na prethodnika, da je najopremljeniji do sada i da su njegove vozne karakteristike i nivo sigurnosti najviši u klasi, cena po kojoj se prodaje nije značajnije menjana. Veoma dobro opremljeni RAV4 2.0 VVT-iE Comfort s manuelnim menjačem i pogonom na sva četiri točka košta 27.900 evra! Verzija s pogonom na sva četiri točka i paketom Limited vredi 31.900 evra, dok je najpovoljnija hibridna verzija 2.5 HSD Comfort FWD procenjena na 33.300 evra.

Komentari(0)

sortiraj