Potpisan ugovor za izgradnju petlje - Batajnica

Potpisivanjem ugovora za petlju Batajnica, stekli su se uslovi za početak radova na izgradnji saobraćajnice u okviru kompleksa ove petlje

    foto: OPŠTINA ZEMUN
    Podeli
Kako je navedeno u saopštenju iz opštine Zemun, na ovaj način povezaće se deo Batajničkog bulevara od rampi R2 i R4 do raskrsnice veznog puta sa Kralja Mihaila Zetskog i lokalnim putem 3, zatim saobraćajnice prvog reda od raskrsnice sa Batajničkim bulevarom do raskrsnice sa pristupom za intermodalni terminal, uključujući i završetak započetog mosta preko pruge i paralelnog mosta „blizanca”, kao i lokalni put 1 i lokalni put 3.

-Dočekali smo posle mnogo meseci početak realizacije kapitalnog projekta u Batajnici. Sve ono što je neko ispustio, a to je da zanemari infrastrukturni položaj Zemuna i stavi ga u drugi plan, uključujući tu i petlju u naselju Batajnica, velikim trudom danas realizujemo. Izgradnjom ove petlje dobijaju i mnogobrojni investitori koji se nalaze u neposrednoj industrijskoj zoni duž starog i novog Novosadskog auto-puta - rekao je predsednik opštine Zemun Dejan Matić.

Pored radova na kompletiranju ranije započetih i izvršenih radova javila se potreba za izgradnjom i drugih saobraćajnica koje će omogućiti povezivanje budućeg intermodalnog terminala Batajnica sa mrežom lokalnih gradskih i državnih puteva. Projektno-tehnička dokumentacija kojom su definisani radovi na kompletiranju petlje Batajnica rađena je tokom 2018. i 2019. godine. Ukupna investiciona vrednost radova na izgradnji saobraćajnica, uključujući most preko pruge, infrastrukturne instalacije i druge prateće segmente, poput postavljanja prateće opreme, saobraćajne signalizacije i pejzažnog uređenja iznosi 9,6 miliona evra. Investitor radova su Koridori Srbije, projektant JV „Panpro Tim” - „Via Inženjering” - „Geovizija”, a sredstva su obezbeđenja iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj. Koridori Srbije će nastojati da ugovoreni radovi budu izvršeni u toku kalendarske 2020. godine.

Komentari(0)

sortiraj