Poruka skrivena među laticama - izdavača 4SE

Raritetni izdavački poduhvat! Krajem februara u prodaji će se naći i četvrta knjiga iz edicije „Poruka skrivena među laticama“ u izdanju 4SE

    foto: Ivana Tasić
    Podeli
Drugo dvojezično izdanje, sada i na srpsko-engleskom jeziku, nastala je na putu stvaranja edicije „Florografija sveta“. Do sada se ovo ostvarenje moglo pronaći na srpskom jeziku, ruskom jeziku i u dvojezičnoj srpsko-ruskoj formi.

Raskošni svet cveća

Decembra 2017. godine izdata je prva knjiga iz edicije ”Florografija sveta“ na srpskom jeziku pod nazivom “Poruka skrivena među laticama” sa željom da se otkrije simboličko značenje cveća tipičnog za prostor Srbije. Knjiga uvodi čitaoca u raskošni svet cveća koji vas opčinjava svojom lepotom. Preko 100 umetničkih fotografija profesora Fakulteta dramskih umetnosti Baranka Sujića, snimljenih širom naše zemlje, praćenih porukom koju nosi svaki cvet i probranim citatima iz srpske poezije i literature.

Idealna za ljubitelje ruskog jezika

Godine 2018. publikovano je dvojezično izdanje, na srpskom i ruskom jeziku. Ovo izdanje posebno je zbog toga što čitaocima omogućava da naprave komparaciju dubine srpskog i ruskog jezika. Takođe, idealna je za ljubitelje ruskog jezika kao i osobe koje na zanimljiv način žele da nauče ovaj jezik.

„Poslanie, skrыtoe s lepestkah“ je treće izdanje edicije „Florografija sveta“ koja nam otkriva simboliku najpoznatijeg cveća ruskog tla. Svaka fotografija fotografkinje Ekaterine Soboleve, uslikana je sa velikom pažnjom i ljubavi prema cveću koje prkosno cveta uprkos klimatskim uslovima ruskog podneblja. Svaki cvet prati njegovo značenje i poslovica ili citat ruskih književnika. Idealna je za kućnu biblioteku ili kao poklon zaljubljenicima u prelepu rusku floru i poeziju ruskih klasika.

Ovaj raritetni izdavački poduhvat je nastao u želji da se predstavi bogatstvo i duh srpske kulture, ali i drugih kultura, jer pored do sada izdatih, u primpremi su knjige na francuskom, hebrejskom, slovačkom, grčkom, portugalskom jeziku. Na njima radi tim profesionalnih pisaca, fotografa, hortikulturologa, dizajera, lektora širom sveta povezanih zajedničkom ljubavlju prema prirodi, kulturi, tradiciji i literaturi. Ova ljubav vodi krajnjem cilju, a on je uobličavanje edicije „Florografija sveta“. Knjige izdavača 4SE možete kupiti u svim bolje snabdevenim knjižarama, kao kod izdavača 4SE ili putem sajta www.4sebooks.com.

Tekst

Ivana Tasić

Komentari(0)

sortiraj