Polovan Kia Ceed odlično drži cenu

Kompanija Eurotax, koja ocenjuje vrednosti polovnih vozila, nedavno je ocenjivala vrednost polovnih vozila C-segmenta. U Nemačkoj polovan Kia Ceed bolje drži cenu od VW Golfa

    foto: KIA
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Kompanija Eurotax, koja ocenjuje vrednosti polovnih vozila svih brendova, nedavno je ocenjivala vrednost polovnih vozila C-segmenta i to za vozila stara tri godine, odnosno 50.000 pređenih kilometara, i pet godina, odnosno 100.000 pređenih kilometara. Upoređivali su konkurente sa uporedivom opremom i motorima - Kia Ceed 1.0 T-GDI Vision (120 KS), VW Golf 1.4 TSI Join (130 KS), Renault Megane TCe 115 GPF Limited (115 KS) i Opel Astra 1.4 Turbo Edition (125 KS).

Nakon tri godine i 50.000 pređenih kilometara Ceed je u odnosu na cenu vozila kod kupovine zadržao 63,3% kupovne vrednosti vozila, što je najviše od sva četiri predstavnika. Golf je zadržao 60,6%, Astra 50,1%, a Megane 49,5% kupovne vrednosti vozila. Nakon pet godina i 100.000 kilometara Ceed je u odnosu na kupovnu cenu vozila zadržao 44,3% vrednosti, Golf 45,2%, dok su ostala dva predstavnika poprilično zaostala - Astra 35,1%, a Megane 31,1% kupovne vrednosti vozila.

Glavni aduti - prefinjenost, savremen dizajn…

Novi model, koji je u većem delu Evrope u prodaji od leta, temelji se na istim ključnim adutima sa kojima se proslavio već na samom početku. Njegov zreo i sportski izgled združen je sa naprednim novim tehnologijama, koje ga čine još udobnijim, praktičnijim i bezbednijim. Ceedova ponuda novih turbo motora, oslanjanje i upravljivost, koji su prilagođeni evropskim vozačima, razlog su što je novi model još zabavniji i prijatniji u vožnji u odnosu na prethodnika, a za kvalitet svakog primerka Ceeda garantuje Kijina jedinstvena 7-godišnja fabrička garancija.

Druga nominacija Ceeda za automobil godine

Ceed je nedavno, već drugi put ušao u finale izbora za Evropski automobil godine - prva generacija modela se u finalni izbor plasirala 2008. godine. Ujedno je to i druga godina za redom da se Kia našla u najužem izboru, jer je prošlogodišnji finalista bio gran turismo Kia Stinger. Od početka proizvodnje krajem 2006. godine su u fabrici u slovačkom gradu Žilina proizveli više od 1,3 miliona primeraka modela Ceed. Novi model je trenutno raspoloživ u dve varijante, kao 5-vratni hatchback Ceed i karavan Ceed Sportswagon.

Prodaja novog ProCeeda i Ceeda GT počinje na proleće

Ceedova porodica će se početkom 2019. godine povećati dolaskom novog sportskog hatchbacka Ceed GT i novog ProCeeda - 5-vratne izvedbe shooting brake, koji oduševljava očaravajućim dizajnom kao i prostranošću i praktičnošću karavana. Proizvodnja ProCeeda, premijerno predstavljenog na ovogodišnjem salonu automobila u Parizu, već je počela, a kod nas ga očekujemo na proleće. ProCeed, najelegantniji član porodice Ceed, biće ekskluzivno raspoloživ samo u varijantama GT i GT Line.

Komentari(0)

sortiraj