Policajci nemaju milosti - Za pojas napisano 6.000 prekršaja

Samo za tri dana je na našim putevima otkriveno i procesuirano više od 6.000 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i skoro 1.500 vozača koji su koristili telefon bez hendsfri uređaja

    foto: Shuterstock
    Podeli
U toku je akcija pojačane kontrole saobraćaja usmerene na nekorišćenje pojaseva i korišćenja mobilnog telefona.

-Samo za tri dana je na našim putevima otkriveno i procesuirano više od 6.000 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i skoro 1.500 vozača koji su koristili telefon bez hendsfri uređaja. Pojačana kontrola saobraćaja će biti petkom i vikendom. Kažnjavaće se brzina i nekorišćenje pojasa. Moraju ljudi da shvate neophodnost korišćenja sigurnosnog pojasa - rekao je Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije.

Međutim, ni protekli vikend nije protekao bez poginulih i povređenih u saobraćaju. Ginu i deca, a tek je počeo avgust, mesec kada u saobraćaju strada najviše ljudi. Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije kaže da je najčešći uzrok nesreća neprilagođena brzina i da će policija petkom i vikendom sprovoditi pojačane kontrole. Vladimir Vida je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da je u odnosu na juli prošle godine povećan broj onih koji su poginuli na našim putevima.

-Međutim, avgusta prošle godine na našim putevima je poginulo 67 osoba. Mi se nadamo da će taj broj biti manji ove godine. Avgust je mesec kada ima najviše saobraćaja na našim putevima, pogotovo na najvažnijim saobraćajnicama i zato to i prouzrokuje veći broj nezgoda i nastradalih - naveo je Vida.

Prema njegovim rečima, u toku letnje sezone na putevima ima više stranih državljana i samim tim dolazi do stranih nesreća koje su oni izazvali.

-Ne možemo da se pohvalimo da je ovaj vikend bio miran. Dogodile su se u subotu tri saobraćajne nesreće. Najteža je ona na autoputu gde je četvoro osoba stradalo, nažalost i dvoje dece. Pored svih apela i pored stalne kontrole saobraćajne policije, brzina i prebrza vožnja prouzrokuju teške saobraćajne nezgode - istakao je Vida.

-Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neprilagođena brzina. Na pola puta do njihovih odredišta ih savlada umor. Zato se apeluje da se pravi pauza na svaka dva sata da ne dolazilo do tih saobraćajnih nezgoda - dodao je Vida.

Komentari(0)

sortiraj