Pojačana kontrola saobraćaja tokom Beer Fest, policija upozorava da su vožnja i alkohol nespojivi

Kampanja "Kad pijem ne vozim" traje tokom cele godine, ali najviše se pominje kada se održavaju razni festivali, pogotovo kad počne Beogradski festival piva

    foto: SHUTERSTOCK
    Podeli




Iz Uprave saobraćajne policije najavljuju više patrola na terenu i pojačanu kontrolu saobraćaja i napominju da su konzumiranje alkohola i upravljanje vozilom dve nespojive stvari. Za vreme festivala u Guči, 106 vozača je kažnjeno zbog vožnje u alkoholisanom stanju. U Beogradu večeras počinje Festival piva koji će trajati narednih pet dana, zbog čega iz Uprave saobraćajne policije napominju da je kampanja aktuelna i da će biti pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju.

-Biće i više patrola saobraćajne policije na terenu, ali i više će se kontrolisati saobraćaj. Što se tiče procedura, već nekoliko godina postoje na svim prilaznim pravcima patrole Saobraćajne policije koje neće dozvoliti da ijedan vozač napusti prostor održavanja festivala, a da ne bude alkotestiran - rekao je za RTS major policije Vladimir Vida.

Dodao je da je u toku preventivna akcija tokom koje se ukazuje na to da su konzumiranje alkohola i upravljanje vozilom dve nespojive stvari.

-Naši vozači sve više shvataju da ne treba da sedaju za volan ukoliko su konzumirali alkohol. Iz godine u godine broj nastradalih u saobraćajnim nezgodama u kojima su učestvovali alkoholisani vozači se smanjuje, ali i pored toga, pojačano je prisustvo Saobraćajne policije kada se ovakve manifestacije održavaju - rekao je Vida.

Istakao je da je, prema statistici, u svakoj petoj saobraćajnoj nesreći jedan od vozača bio pod uticajem alkohola.

-Prošle godine 100 lica je nastradalo u nezgodama u kojima je bilo alkoholisanih vozača. To je znatno manje nego prethodnih godina i nadamo se da će to biti nastavljeno i u budućnosti - poručio je Vladimir Vida.

(RTS)

Komentari(0)

sortiraj