Počinje automobilska fešta u Beogradu

Sve je spremno! Kapije ovogodišnjeg BG Car Show-a i Međunarodnog sajama motocikala Motopassion biće otvorene danas za sve posetioce

    foto: Beogradski sajam
    Podeli
U narednih sedam dana prestonica Srbije biće pravi domaćin novim automobilima, kao i motorima! Aktuelna dešavanja koja se na Beogradskom sajmu iz godine u godinu prezentuju ljubiteljima četvorotočkaša i dvotočkaša, ne čudi slogan koji prati ove dve atraktivne manifestacije - „Glavni u gradu“.

Beogradski sajam u saradnji sa Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova i kompanijom DDOR Novi Sad, generalnim sponzorom ove manifestacije, na Sajmu predstavlja najnovija dostignuća kompletne auto-moto industrije, najraznovrsnije performanse, dizajnerska i tehničko-tehnološka inovativna rešenja u svim sektorima.

Ipak, programski akcenat je na novim konceptima u oblasti alternativnih, hibridnih i elektro pogona, ali i bezbednosnih rešenja novih modela, koji su za potencijalne kupce jedan od ključnih faktora prilikom izbora novog vozila.

Od 22. do 28. marta 306 izlagača, iz dvadesetak zemalja, predstaviće 34 automobilska brenda sa 41 premijerom ili sasvim novim modelima automobila, koje je vodeća svetska produkcija lansirala u proteklih godinu dana. Proizvođači lakih privrednih vozila predstaviće 10 renomiranih brendova sa 19 noviteta. Motopassion će ugostiti 73 izlagača, koji će predstaviti 36 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila i bicikala, sa više od 50 noviteta.

Zoran Lupšić, koordinator manifestacije

-Sajam automobila, najstarija specijalizovana manifestacija Beogradskog sajma, obeležava značajan jubilej - 15. marta 1938. godine završen je Prvi sajam automobila, a mi danas otvaramo novo poglavlje i najavljujemo 80. Sajam automobila. Neverovatan istorijski iskorak bio je održavanje Prvog sajma automobila, ali ogroman uspeh je i održavanje ovog jubilarnog, osmodecenijskog sajma. Ove godine imamo rekordan broj učesnika na rekordnom prostoru, najviše premijera i ostalih noviteta iz auto-moto industrije. Iako ovo zvanično nije međunarodna manifestacija, interesovanje za nju raste, sve više prevazilazi okvire domaćeg tržišta i počinju da je prate i posetioci iz okruženja.

Ženeva pa Beograd

Beogradski sajam automobila ima privilegiju da se održava neposredno posle elitnog Ženevskog salona automobila, što mu daje posebnu draž ali i odgovornost u vezi sa „nasleđivanjem“ vrhunskih ekskluziviteta. Zbog toga, uz najavu velikog broja automobilskih brendova, već tradicionalno, najveću pažnju privlače iznenađenja u premium segmentu.

Miloš Petrović, predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova

-Srbija je jedna od retkih zemalja koja uz pomoć Beogradskog sajma svake godine organizuje velelepnu automobilsku smotru, na kojoj sve izgleda kao i na svetskim salonima. Na ovim komercijalnim priredbama vide se premijere iz Ženeve, ali naša ideja i koncept sadržani su u našem sloganu - „Težnja ka nultoj emisiji“. Pored borbe protiv zagađenja i borbe za bezbednost u saobraćaju, naš cilj je da se uredi tržište motornih vozila. U Ženevi je već ove godine 40 odsto izloženih automobila na električni pogon, i mada kod nas nije tako - ne možemo „mimo sveta“. Uz pomoć države moramo urediti mrežu električnih punjača, moramo se boriti za čistiji vazduh, ali i svi zajedno autokuće, banke i lizing kompanije, napraviti pakete za kupovinu vozila.

Laka privredna vozila i premijere

Domaćoj javnosti i potencijalnim kupcima predstaviće se i kompletna ponuda u segmentu lakih privrednih vozila svih svetskih proizvođača koji posluju na domaćem tržištu. U ovom segmentu najavljeno je dvadesetak premijera.

Prateća industrija

Svečani sajamski ugođaj dodatno će podgrejati i prateća automobilska industrija, koja će se predstaviti bogatom ponudom rezervnih delova, derivata naftne industrije, auto-galanterije i kozmetike, tjuning opreme i naročito sadržajnom izložbom garažno-servisne opreme.

Finansijska pomoć i usluge

Podrazumeva se da su na spisku najviđenijih sajamskih učesnika i finansijske institucije i osiguravajuća društva, strukovne organizacije, klubovi, udruženja i specijalizovani mediji, koji treba da olakšaju ili razreše svaku nedoumicu kupaca.

To se posebno odnosi na banke, lizing i osiguravajuće kompanije, koje u saradnji sa prodavcima i distributerima pripremaju povoljne sajamske finansijske konstrukcije, kako bi kupac za isti novac dobio što povoljnije uslove kreditiranja, povlastice u dodatnoj opremi vozila, produženoj garanciji i uslovima servisiranja.

Prateći program

Ono što Sajam ne uspe da kaže širokom paletom putničkih automobila i motocikala vodećih svetskih proizvođača, izložbama prateće industrije, delova i opreme, ili atraktivnim promocijama svetskih noviteta i ekskluziviteta, posetiocima će biti ponuđeno u izuzetno sadržajnom pratećem stručnom programu, koji obiluje informativnim, obrazovno-edukativnim i zabavnim sadržajima, takmičarskim aktivnostima, test vožnjama i drugim (ne)očekivanim zadovoljstvima.

Izbori - Automobil godine

U petak, 23. Marta, biće proglašen „Automobil godine“ u četiri kategorije, u organizaciji Asocijacije automobilskih novinara Srbije, Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova i Beogradskog sajma (pobednici će biti izloženi na štandu AANS u hali 1).

Sledi smotra i parada oldtajmera „Memorijal princa Tomislava Karađorđevića“ (subota, 24. mart) u organizaciji AMK Diplomat Classic i Oldtajmer kluba „Beograd“. Za ponedeljak, 26. mart, predviđeno je proglašenje „Eko auta 2018. u Srbiji“, ali i izbor za „Miss Sajma automobila i Motopassion-a“. Proglašenje “Najboljih u auto industriji“ je u utorak, 27. marta.

Uoči otvaranja ovogodišnjeg sajma BG Car Show, ispred hale 3, biće postavljena izložba povodom 80 godina od prvog Međunarodnog sajma automobila. Beogradski sajam će i ove godine posvetiti pažnju pripadnicama lepšeg pola. Zajedno sa medijskom kućom Exto Medija sprovešće akciju pod nazivom „Žena za volanom“, kao pogled na auto-industriju iz ženskog ugla, šta ih zanima, kakve automobile vole… Žene će svakodnevno imati priliku da iz ambijenta sajamskih hala kažu šta misle o ovoj tipično muškoj temi.

Porodični dan - 27. mart

Poseban sajamski poklon vernim posetiocima je Family Day, 27. marta, kada će biti omogućena porodična poseta sajmovima automobila i motocikala po privilegovanoj ceni ulaznice za celu porodicu.

Servisne informacije

Radno vreme sajmova je od 10 do 20 časova. Pojedinačna ulaznica košta 300 dinara, grupna 200, a grupna za đake i studente 150 dinara. Cena ulaznice za Family Day 27. marta (roditelji sa decom do 16 godina) je 500 dinara. Parking se plaća 100 dinara po započetom satu.

Komentari(0)

sortiraj