Početak proizvodnje - Nova Opel Insignia izlazi sa proizvodne linije u Russelsheimu

Prva nova Insignia, Sports Tourer u satenskoj metalik sivoj boji, sišla je sa proizvodne trake u sedištu kompanije

    foto: OPEL
    Podeli
Proizvodnja nove Opelove perjanice zvanično je započela. Uz prisustvo gradonačelnika Russelsheima Udoa Bauscha i Opelovog izvršnog direktora Michael Lohschellera, prva nova Insignia, Sports Tourer u satenskoj metalik sivoj boji, sišla je sa proizvodne trake u sedištu kompanije.

Michael Lohscheller

-Ovo je odličan dan za Russelsheim. Radujemo se novoj Insigniji. Pružiće nam novi zamah zahvaljujući izvanrednim tehnologijama i efikasnim motorima. Zahvaljujući novoj Insigniji i budućim modelima koje ćemo doneti u Russelsheim, fabrika se može nadati dobroj budućnosti kako za proizvodnju ultramodernih vozila - efikasnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, tako i sa elektrifikovanim pogonom - rekao je Opelov izvršni direktor Michael Lohscheller.

Kao što je već najavljeno, fabrika u Russelsheimu će pored Opel Insignije od 2021. godine proizvoditi novu Opel Astru i model za PSA grupu DS Automobiles. I sledeća generacija Astre i model DS Automobiles biće zasnovani na modernoj i električnoj platformi grupe PSA, EMP2.

Udo Bausch

-Zadovoljni smo što će se vrhunska Opelova perjanica i dalje proizvoditi ovde. Ovo poboljšava korisnost postrojenja i pomaže u obezbeđivanju visokokvalifikovanih poslova u Russelsheimu. Uspeh transformacije ka elektromobilnosti biće presudan za budućnost. Želeli bismo da nastavimo da podržavamo kompaniju svom snagom - rekao je Udo Bausch, gradonačelnik Russelsheim am Main.

Nova Opel Insignia je modernija, dinamičnija i efikasnija nego ikad ranije i dostupna je za naručivanje u Grand Sport, Sports Tourer i GSi.

Početna cena 29.965 evra

Za početnu cenu od 29.965 evra, Grand Sport limuzina u opremi Business Edition već nudi funkcije kao što su udobna sedišta, klima uređaj i Apple CarPlay i Android Auto, kompatibilna Multimedia Navi sa 7-inčnim ekranom osetljivim na dodir. Inače, LED farovi osiguravaju optimalan vid u mraku. Nova Insignia je prvi Opelov model koji nudi samo potpuno LED sisteme. Sistemi pomoći kao što su upozorenje na prednji sudar sa detekcijom pešaka i automatskim kočenjem u nuždi i sistemom za zadržavanje traka dodatno povećavaju bezbednost putnika i učesnika u saobraćaju.

Postava pogona započinje sa 1,5-litarskim turbo dizelom od 122 KS. Cene za Sports Tourer u opremi Business Edition sa identičnom opremom iznose 30.940 evra. Nova, posebno efikasna paleta motora smanjuje emisiju CO2. Kupci Insignije takođe mogu dodatno smanjiti račun za gorivo.

Komentari(0)

sortiraj