Pljušte međunarodne nagrade za Abarth

Abarth je osvojio prvo mesto u tri kategorije na takmičenju Best Brands, koje organizuje nemački časopis Auto Bild, za dizajn modela 595 i 695

    foto: FCA
    Podeli
Serija nagrada za Abarth na početku 2020. godine potvrdila je veliki entuzijazam za brend sa značkom škorpiona, koji je prošle godine proslavio svoju 70 godišnjicu. Abarth je trijumfovao u takmičenjima koja su organizovala dva prestižna nemačka časopisa o automobilizmu, a ostvario je i pobede u Mađarskoj i Sloveniji u februaru, u okviru međunarodnog projekta Best Cars 2020.

Za početak, Abarth je osvojio tri prva mesta u jednakom broju kategorija u okviru takmičenja Best Brands 2020. koje je organizovao auto-magazin Auto Bild. Čitaoci magazina nagradili su Abarth prvim mestom za najbolji dizajn, i po treću godinu za redom, proglasili dizajn Abarth-a najboljim u kategorijama gradskih automobila i kabrioleta, takođe.

Luka Napolitano

-Čitaoci magazina Auto Bild su uzbuđeni zbog modela Abarth 595/695 i Abarth 124 Spider, što se vidi iz ove tri pobede u kategorijama dizajna na takmičenju Best Brands - rekao je Luka Napolitano, šef EMEA regiona za brendove Fiat i Abarth. - Ova nagrada predstavlja važno priznanje i zbog nje smo veoma ponosni, potvrđuje vrednost naše strategije da se velika pažnja pridaje ekskluzivitetu dizajna svih modela i još jednom pokazuje vezanost koju je Abarth vremenom izgradio sa nemačkim čitaocima i Nemačkom, koja je jedno od glavnih tržišta za naš brend gde je zabeležen rasući trend u prodaji počektom 2020. u odnosu na prošlogodišnji rekord.

Deveto takmičenje Best Brands

Ovo je bilo deveto takmičenje Best Brands, koje organizuje Auto Bild. Čitaoci štampanog i internet izdanja magazina su zamoljeni i da opravdaju svoje izbore za kupovinu u više sektora, uključujući automobile, dodatne i rezervne delove i usluge. U kategoriji automobilizma, izabrano je 37 velikih brendova, podeljenih u 14 klasa vozila, od malih automobila do terenskih vozila. Ukupno, preko 57.000 čitalaca je dalo povratne informacije.

Čitaoci časopisa Motorsport Aktuell takođe su glasali i nagradili modele Abarth 595 i Abarth 695 ubedljivom pobedom u kategoriji Trkački auto godine, u izboru za najbolje automobile i vozače sezone 2019. Ukupno 64,2% glasova dobili su modeli Abarth 595/695 koji su zauzeli prvo mesto u kategoriji Minicar. Motorsport Aktuell je ponudio 67 modela kao opcije za glasanje u pet kategorija, zajedno sa 135 vozača u devet disciplina.

Modeli Abarth 595 i Abarth 695 su osvojili glasove nemačkih, austrijskih i švajcarskih čitalaca ovog magazina, koji su odlučili da nagrade strategiju brenda Abarth koja se ogleda u posvećenosti motosportu, sa ciljem masovne proizvodnje tehnoloških rešenja dizajniranih za trkanje. Transfer tehnologije je doprineo razvoju serije Abarth 595 i njenih pet modela sa snagama od 145 KS do 180 KS. Serija Abarth 695 je rezervisana za specijalne modele, poput modela Abarth 695 70° Anniversario, koji je napravljen kako bi se proslavio 70. rođendan kultnog italijanskog brenda.

Ograničen na samo 1.949 primeraka

Ovaj model, ograničen na samo 1.949 primeraka, da obeleži godinu kada je osnovan brend Abarth, ima podesivi zadnji spojler nazvan Spoiler ad Assetto Variabile, koji je intenzivno istestiran od strane Abarth inženjera u aerotunelu u Orbasanu, u blizini Torina, radi unapređivanja sposobnosti na brzim stazama promenljivog prianjanja i stabilnosti pri velikim brzinama. Ukratko, poboljšane su performanse automobila.

Najbolji automobili 2020

Poslednje, ali ne i najmanje važno, modeli sa značkom škorpiona u februaru su takođe prikupili prestižne nagrade u Sloveniji i Mađarskoj na lokalnoj verziji takmičenja Najbolji automobili 2020 - međunarodnom projektu koji je stvorio nemački magazin Auto Motor und Sport, uključujući 21 auto-stručnjaka iz specijalizovanih medija iz 17 zemalja. Konkretno, slovenački Avto Magazin dodelio je Abarth-u 595/695 titulu Najbolji automobili 2020 u kategoriji Mini automobili, dok su mađarski magazin i veb stranica vezess.hu dodelili hat-trick nagrada brendu sa značkom škorpiona.

Komentari(0)

sortiraj