Ovogodišnji Međunarodni filmski festival FEST biće najverovatnije održan od 2. do 11. aprila

Promenjeni termini održavanja manifestacija! Ovogodišnji Međunarodni filmski festival FEST biće najverovatnije održan od 2. do 11. aprila, saopšteno je iz Centra beogradskih festival

    foto: FEST
    Podeli
Prateći kalendar održavanja velikih svetskih filmskih manifestacija, poput festivala u Berlinu, dodele Oskara i festivala u Kanu, organizatori su odlučili da termin FEST-a bude u prvoj polovini aprila. Očekuje se da će se do aprila osetiti pozitivne posledice vakcinacije protiv kovida, a uz povoljnije vremenske uslove i smanjenje broja zaraženih i eventualno popuštanje mera, publika bi mogla da oseti festivalsku atmosferu.

Plan je da se program FEST-a prikaže u manjim dvoranama, ali sa maksimalnim brojem projekcija, od jutarnjih do kasnih večernjih, kako bi se u potpunosti iskoristio broj mesta koji u tom trenutku bude dozvoljen. Takođe, realizacija jubilarnog 30. izdanja Beogradskog letnjeg festivala BELEF-a, planira se za kraj juna ili početak jula, ali sa preoblikovanim konceptom i podnaslovom „Beogradska letnja scena”. Naglasak će ubuduće znatno više biti na pozorištu i na ovaj način nastavlja se prošlogodišnja ideja okupljanja ne samo gradskih već i teatara iz ostalih delova Srbije. U nekoj vrsti produžetka redovne sezone i selekcijom najatraktivnijih predstava koje će biti igrane na otvorenom, na više punktova u Beogradu Sekretarijat za kulturu Grada Beograda je raspisao redovni godišnji konkurs, koji će biti otvoren za prijave do 1. marta.

Komentari(0)

sortiraj