Otkrivamo detalje o ceremoniji Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine

Iako su Olimpijske Igre u Tokiju u toku, kontinuirano se radi na osmišljavanju novih načina koji će organizaciju najprestižnijeg sportskog događaja učiniti posebnom

    foto: DISCOVERY
    Podeli
Poznato je da će se Olimpijada 2024. godine održati u Parizu, a do sada smo mogli samo da maštamo da sport vidimo na kultnim mestima glavnog grada Francuske. Međutim, nedavno je francuski premijer, Emanuel Makron, spomenuo da će ceremonija otvaranja Igara biti na Jelisejskim poljima. U razgovoru sa predsednikom Organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, Tonijom Estangom, Eurosport je saznao još detalja o događaju.

Priča se da pripremate nešto prilično posebno za ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara 2024, da li možete da nam otkrijete o čemu se radi?

-Iznenađenja nismo pripremili samo za ceremoniju otvaranja Igara, već za Olimpijadu u celosti. Događaj će biti spektakularan. Želimo da smestimo sport u kultne pariske prostore, na primer, u podnožje Ajfelovog tornja, u Versaj, na Jelisejska polja… U svakom slučaju, ceremonija otvaranja predstavlja bitan deo Olimpijskih igara, pa pripremamo nešto jedinstveno i drugačije. Naš cilj je da svetskim sportistima priredimo jedno od najvećih životnih iskustava. Njihov nastup će ispratiti stotine hiljada pariskih fanova - kaže Tonij Estang.

Dok gledamo aktuelne Olimijske igre s obzirom da nas od pariskih deli vremenski period od tri godine, Estange nije želeo da daje konačne odgovore, ali je obećao da će to biti divno iskustvo za sve jer će ceremonija biti spektakularna.

-Na predstojećoj, Olimpijadi u Parizu, moći ćete da vidite reku Senu, čuveni Luvr i Ajfelov toranj - rekao je Toni Estang.

On je za Eurosport dodao da ovogodišnja Olimpijada neće biti laka za sportiste bez podrške navijača.

-Prethodne dve sezone su bile veoma teške za sportiste, ali oni moraju da daju svoj maksimum sada i da se prilagode situaciji. Ono što se meni dopalo, a što sam mogao da zaključim iz razgovora sa sportistima, jeste da su zadovoljni i srećni što su na Olimpijskim igrama i da su tu da bi ostvarili svoje snove. Samim tim, smatram da će ovo biti odlične Igre jer su sportisti spremni da daju sve od sebe.

Olimpijske igre u Tokiju drugačije su od svih prethodnih koje smo do sada mogli da vidimo, te je predsednik Organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Parizu rekao da je ovo sigurno bio veliki izazov za Japance.

-Čestitam Japanu nam priređuju moćan i spektakularan događaj. Poslali su i nama i sportistima fantastičnu poruku. Impresioniran sam ovim što gledamo. Zato želim da im čestitam, ali i sportistima, jer oni inspirišu čitav svet. Dve nedelje snažnih emocija.

Znamo da na tribinama nema publike, ali smo čuli da će predsednik Makron biti nekoliko dana na Olimpijadi u Tokiju, što samo po sebi predstavlja veliki gest podrške, zar ne?

-Sportistima je veoma žao što nema publike da ih bodri, ali dolazak Makrona će svakako za francuske učesnike na Olimpijadi značiti da ih podržava cela nacija. Predsednik svojim dolaskom pruža podršku i ovogodišnjem domaćinu, Japanu. Inače, Makron je veoma posvećen Olimpijskim igrama koje će se održati u Parizu 2024. godine.

Za sam kraj, Estange je za Eurosport rekao da možemo da očekujemo fantastičnu desetominutnu ceremeoniju zatvaranja Olimpijskih igara Tokio 2020, a to je važan trenutak kada će Francuska preuzeti olimpijsku štafetu od Japana.

Komentari(0)

sortiraj