Organic live festival u Topčiderskom parku

Pod sloganom “Budućnost je danas” u Topčiderskom parku u Beogradu će 2. i 3. septembra biti održan sedmi "Organic live fest"

Festival promoviše aktuelne teme savremenog života u koje spadaju obnovljivi izvori energije, organska proizvodnja, zdrav način života i zaštita životne sredine. Aleksandra Graovac iz Toyota Srbija najavila je da će posetioci festivala moći da testiraju njihova hibridna vozila.

- Toyota već 20 godina proizvodi automobile na hibridni pogon i širom sveta vozi se više od 10 miliona ovakvih vozila. To je tehnologija koja je pouzdana, proverena, koja nije budućnost, već sadašnjost. Učestvovanjem na ovom festivalu pokušavamo da našim sugrađanima omogućimo da se upoznaju sa tim šta su hibridi, koji su prelazno rešenje za održivi prevoz. Posetioci festivala imaće priliku da na Eko trgu vide i testiraju vozila i saznaju sve što ih zanima o hibridnoj tehnologiji - rekla je Aleksandra Graovac.

Direktor JKP GSP Beograd Željko Milković najavio je na konferenciji za novinare da će ekološki autobusi prevoziti građane s Trga Republike do Topčiderskog parka tokom trajanja festivala, u subotu i nedelju od 9 do 21 čas.

- Krenuli smo sa prvom ekološkom linijom ovog tipa u Evropi. Jedno naše vozilo biće izloženo na festivalu, a gasni autobusi prevoziće naše sugrađane do Topčiderskog parka. GSP ulazi u novi revolucionaran segment i verujemo da ćemo u narednim godinama nabavljati više autobusa i drugih vozila na električni pogon - istakao je Milković.

Nikola Bulj, direktor ovog festival, rekao je da Organic Live festival promoviše budućnost Srbije. Narednog vikenda, 2. i 3. Septembra, u Topčiderskom parku predstavićemo Srbiju u najboljem svetlu. Okupljamo veliki broj proizvođača organskih proizvoda i organske hrane iz cele Srbije, sastavni deo festivala su i Trg ekoloških vozila, solarna eko brvnara, zatim prva bina sa solarnom energijom koju smo napravili samo za potrebe festivala, kao i izuzetno bogat i sadržajan program za decu, kulturni segment, dosta sportskih aktivnosti... Sve to nazivamo održivim razvojem. Organic Live festival na praktičnim primerima ukazuje na to kako treba da živimo. Ističemo na festivalu najbolji mogući vid kvalitetnog stila življenja, što se u svetu zove organski način razmišljanja i organski stil života.

Irena Vujović, predsednica Opštine Savski venac, pokrovitelja festivala, istakla je da će ova opština i ubuduće aktivno podržavati ovu manifestaciju, koja izaziva veliku pažnju Beograđana.

- Pozivamo građane da posete park u Topčideru i da uživaju u bogatom sadržaju ove manifestacije. U okviru festivala biće održana još jedna slična manifestacija „Izađi mi na teglu“, takmičenje u pravljenju ajvara, a sve što se napravi tog dana biće podeljeno u humanitarne svrhe - najavila je Irena Vujović.

Komentari(0)

sortiraj