Opel - Mihaelu Lohšeleru dodeljena vredna nagrada

Još jedno veliko priznanje za izvršnog direktora Opela Mihaela Lohšelera. U njegove ruke ovoga puta stiglo je priznanje renomiranog AUTOBEST žirija

    foto: OPEL
    Podeli


Nakon osvajanja nagrade Eurostar 2019 koju dodeljuje magazin Automotive News Europe, Lohšeler je i od strane renomiranog AUTOBEST žirija, nagrađen priznanjem MANBEST 2019.

Mihael Lohšeler

-Ova nagrada je očigledno velika čast za mene lično, ali bih želeo da je posvetim našem celokupnom timu. Opelova priča povratka od trenutka kada smo postali deo PSA grupacije ne bi bila moguća bez posvećenosti i privrženosti svakog zaposlenog u Opelu. Mi možemo ponovo da budemo ponosni na naš brend i na sve što smo ostvarili kao tim. I ja obećavam da ćemo zajedno obezbediti da Opelova munja nastavi da sija - rekao je Mihael Lohšeler.

Den Vardi

-U vremenu kada je Opel tražio put ka uspehu, Mihael Lohšeler je bio pravi čovek, u pravom vremenu, sa pravom vizijom i strategijom da pogura nemačkog proizvođača automobila u novu eru uspeha. Mihael Lohšeler je prvi evropski izvršni direktor Opela koji je uspešno doveo kompaniju do profita nakon skoro dve decenije - rekao je direktor AUTOBEST-a Den Vardi.

Profit od 859 miliona evra u 2018. godini

Nakon što je PSA grupacija preuzela Opel tokom leta 2017. godine, tim menadžera koji je predvodio Mihael Lohšeler razvio je sveobuhvatni plan restrukturiranja pod nazivom PACE!. Glavni ciljevi postavljeni PACE! Planom su da Opel postane održivo profitabilan, globalan i električan. Dosledna primena ovog plana je dovela do toga da je Opel pod Lohšelerom zabeležio stalni operativni profit od 859 miliona eura u 2018. Godini, što je najveći operativni profit u 157-godišnjoj istoriji kompanije nakon skoro 20 godina gubitaka.

U prvoj polovini 2019. godine Opel je još više poboljšao svoje rezultate i zabeležio operativni profit od 700 miliona evra u teškom okruženju za celokupnu industriju. Nagrada MANBEST koju AUTOBEST dodeljuje od 2001. godine ustanovljena je kako bi se prepoznali vodeći menadžeri u automobilskoj industriji. Članovi AUTOBEST žirija predstavljaju 31 evropsku državu, što ovaj žiri čini najvećim nezavisnim automobilskim žirijem na svetu u smislu broja predstavljenih država.

Komentari(0)

sortiraj