Opel Corsa je proglašena za Automobil godine u Srbiji 2020

Šesta generacije Corse osvojila je još jedno vredno priznanje! Opelov bestseler proglašen je u Srbiji za Automobil godine 2020

    foto: Privatna arhiva, OPEL
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije izglasao je sa 62 poena da ovo prestižno priznanje dodeli novoj Corsi, koja je tako u oštroj konkurenciji ponela još jednu laskavu titulu.

Irena Trifunović

-Nagrada Automobil godine u Srbiji je priznanje koje nama izuzetno znači, pogotovo u ovom vremenu neizvesnoti, kada smo se odvikli od lepih vesti. Ovo je šlag na tortu svih nagrada koju je Corsa dobila od svoje premijere na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu u septembru prošle godine. Raznolikošću titula koje je ponela (mali službeni automobil godine, Best buy automobil, Connected Car Award), Corsa je svojom šestom generacijom dokazala da je pravi automobil za svakoga - rekla je Irena Trifunović, Opelova menadžerka za marketing i komunikacije.

Oštra konkurencija

Kandidati za Automobil godine bili su četvorotočkaši Renault Clio, Peugeot 208, Opel Corsa i Volkswagen T-Cross. U oštroj konkurenciji titulu Automobila godine 2020 osvojila je Opel Corsa sa 62 poena, drugo mesto su podelili Renault Clio i Volkswagen T-Cross sa osvojenih 56 poena, dok je treće mesto zauzeo Peugeot 208 sa osvojenih 48 poena.

Članovi žirija

Ovogodišnji članovi žirija bili su Petar Živković (Večernje novosti), Miljan Terzić (Auto Bild), Srđan Predojević (Prva TV), Mladen Radulović (Kurir), Dragan Milutinovć (RTS/Mobil E), Vladica Šljivić (Plumrace.rs), Aleksandar Uglješić (Dmotion.rs), a predsednik žirija Aleksandar Tucaković (RTS).

Corsa nastavlja slavnu tradiciju

Proglašenje pobednika Automobil godine 2020 trebalo je tradicionalno da se održi na Beogradskom sajmu, tokom trajanja BG Car Show-a, ali je zbog pandemije koronavirusa moralo da bude odloženo. Šesta generacija Corse svim priznanjima koja je osvojila do sada nastavlja slavnu tradiciju koju mali “Nemac” ima od prvog proizvedenog primerka. Od svetske premijere, 1982. godine Corsa nosi titulu apsolutnog bestselera sa 13,6 proizvedenih jedinica.

Nove tehnologije i sistemi asistencije

U novoj Corsi, Opel nudi tehnologije i sisteme asistencije koje kupci inače znaju samo iz viših klasa vozila. Glavna atrakcija su adaptivna IntelliLux LED® matrix svetla bez odsjaja, koja Opel daje po prvi put u segmentu malih automobila. Osam LED elemenata, koje kontroliše najnovija generacija prednje kamere visoke rezolucije, kontinuirano podešavaju snop svetlosti u skladu sa trenutnom situacijom u saobraćaju i okolini. Vrhunski sistemi asistencije kao što su prepoznavanje saobraćanih znakova ili adaptivni tempomat, kao i bočni čuvar kontrolisan senzorima, nude značajan bezbednosni bonus.

Odlična povezanost

Vozači i putnici Corse imaju odličnu povezanost i zabavu sa novim spektrom info-zabavnih sistema koje čine Multimedia Radio, Multimedia Navi sa 7-inčnim ekranom osetljivim na dodir u boji, kao i vrhunski Multimedia Navi Pro sa 10-inčnim ekranom osetljivim na dodir u boji.

Komentari(0)

sortiraj