Održan okrugli sto Bezbednost motociklista u Beogradu

Još jedan u nizu okruglih stolova povodom izrade Strategije bezbednosti saobraćaja grada Beograda sa akcionim planovima za period 2021-2025. godine, održan jes na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu

    foto: BEOINFO
    Podeli
Tema okruglog stola je Bezbednost motociklista u Beogradu. O stanju i tendencijama bezbednosti motociklista u saobraćaju u Beogradu govorio je prof. dr Dalibor Pešić, a nakon toga održane su radionice. Ispred Saveza motociklista Srbije prisustvovao je Zoran Livaja, inače profesor na Fakultetu političkih nauka, koji je istakao značaj saradnje bajkerskih udruženja i predstavnika lokalnih samouprava u izradi strategije bezbednosti.

Kako se čulo, ključni problem koji je prepoznat jeste nedovoljno znanje i svest vozača motocikala, ali i loša obuka i edukacija, slaba uočljivost i stanje kolovoza. Ovom prilikom date su smernice i preporuke za projektovanje novih bezbednosnih mera za motorizovane dvotočkaše. U cilju pripreme što kvalitetnijeg dokumenta i uspešne realizacije, u organizaciji Saobraćajnog fakulteta pripremljena je serija okruglih stolova - radionica na kojima se obrađuju najbitnije teme.

Na ovaj način trebalo bi da se unapredi svest najvažnijih subjekata o obimu problema bezbednosti saobraćaja i mogućnostima smanjivanja stradanja u saobraćaju. Cilj je takođe da se usaglase najvažniji stavovi, a posebno oni koji se odnose na sprovođenje mera i aktivnosti koje utiču na najvažnije sadržaje Strategije bezbednosti saobraćaja grada Beograda sa akcionim planovima za period 2021-2025. godine. Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Agencije za bezbednost saobraćaja, beogradskih opština Obrenovac, Grocka, Lazarevac Zemun, Vračar, Savski venac, Čukarica i Voždovac, Gradskog zavoda za javno zdravlje, Saobraćajne policije i Komunalne milicije, Saobraćajno-tehničke škole Zemun, Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, Sekretarijata za saobraćaj, Sekretarijata za javni prevoz, Sekretarijata za inspekcijske poslove, Sekretarijata za informisanje, JKP Beograd-put, JKP Putevi Beograda, JKP Parking servis, JKP GSP Beograd i predstavnik Saveta za bezbednost Grada Beograda.

Komentari(0)

sortiraj