Odlična godina za BMW

U protekloj godini velikim brojem nagrada i priznanja još jednom je naglašen položaj BMW brenda kao vodećeg proizvođača premijum vozila

    foto: BMW
    Podeli
  • BMW - protekla godina odlična za nemačkog proizvođača
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Pored pohvala za izvanredne osobine proizvoda, ističu se dizajn, inovativne tehnologije, inteligentna konektivnost kao i izuzetan nivo održivosti. Pobednike su birali čitaoci poznatih stručnih časopisa, ali i žiriji koji su se sastojali od automobilskih novinara i stručnjaka iz sektora informacionih tehnologija, privrede, ekologije i dizajna.

BMW Serija 5 pobrao najviše nagrada

Najveći broj nagrada osvojio je novi BMW Serije 5. U Velikoj Britaniji, stručni časopis What Car? izglasao je BMW Serije 5 za sveukupnog pobednika u kategoriji „Automobil godine“, a u okviru „Nagrade za novi automobil“ (Autocar) on je pobrao pohvale i kao „Automobil godine u Executive kategoriji“. Dobio je najviše ocene u izboru čitalaca Auto Trophy - World’s Best Cars koji organizuje nemački stručni časopis Auto Zeitung u kategoriji „Luksuzna klasa“, a izglasan je i za „Automobil godine sa pogonom na sva četiri točka“ u klasi vozila sa pogonom na sva četiri točka skupljih od 40.000 evra od strane čitalaca nemačkog stručnog časopisa Auto Bild Allrad.

Vodeća pozicija automobila BMW Serije 5 u oblasti konektivnosti vozila ogleda se u osvajanju „Nagrade za konektivnost automobila 2017“ (auto motor und sport u saradnji sa časopisom Chip) i nagrade „Zlatni kompjuter“ (Computer Bild). U oba slučaja, BMW Serije 5 uspeo je da pobedi u kategoriji „Konektovani automobil“. Osvojio je i titulu „Šampiona vrednosti 2017“ stručnog časopisa Auto Bild i profesionalaca koji se bave korišćenim automobilima iz eurotaxSCHWACKEexpert za nisku devalvaciju vrednosti vozila. Međutim, dizajn modela serije, koji su dostupni u verzijama Sedan i Touring, takođe je bio veoma ubedljiv. Žiri za dodelu nagrada u iF Industrie Forum Design e. V. Dodelio je novoj generaciji najuspešnijeg svetskog poslovnog sedana nagradu „iF Gold“ za izuzetan dizajn u kategoriji „Automobili“.

Ubedljivi i BMW i3, kao i model i8

Visoki nivo kompetentnosti BMW-a u oblasti elektrifikovanih pogonskih sistema još jednom je bio ubedljiv, a i tu činjenicu podupiru brojne pohvale kojima su tokom 2017. godine obasuti BMW i3, automobil na čisto električni pogon i progresivni plug-in hibridni sportski automobil BMW i8. U glasanju čitalaca koje je priredio Auto Zeitung, „Auto trofej“ u kategoriji „Električni automobili“ dodeljen je modelu BMW i3, dok su čitaoci odali počast modelu BMW i8 u okviru „Trofeja zelene mobilnosti“ kao „Najboljem hibridnom automobilu“.

Ova dva BMW modela pokazala su se nepobedivim u glasanju za „Pobednika zelenog auto testa“, nagrade koju dodeljuje automobilski stručni časopis Auto Test u saradnji sa Ökotrend-om. BMW i3 (kategorija „Mali automobil“) i BMW i8 (kategorija „Kupei“) izglasani su za „Ekološki najbolji automobil“. Inovativni sportski kupe, BMW i8, bio je uspešan u glasanju čitalaca za „Automobil godine sa pogonom na sva četiri točka“ (Auto Bild Allrad, kategorija „Hibridni automobili sa pogonom na sva četiri točka“), dok je u Velikoj Britaniji BMW i3 osvojio ne samo titulu „Automobila godine“ koju dodeljuje What Car?, već i „Nagradu za novi automobil“ koju daje Autocar u kategoriji „Električni automobil godine“.

Treći put zaredom, BMW i8 je dobio „Međunarodnu nagradu za motor godine“. Posle sveukupne pobede u 2015. i pobede u klasi u 2016. godini, inovativni i visoko efikasni pogonski sistem u modelu BMW i8 ubedio je specijaliste iz žirija, ostavši takođe neporažen u rangiranju za „Motore sa zapreminom od 1,4 do 1,8 litara“ u 2017. godini. Izbor modela BMW X5 xDrive40e iPerformance za „Zeleni SUV godine“ od strane časopisa Green Car Journal (SAD) zaokružuje odlične performanse koje su demonstrirali električni i elektrifikovani automobili iz BMW-a.

Nagrada za nagradom

Pored automobilskih proizvoda, konektivnost vozila je takođe sakupila veliki broj priznanja. BMW je bio posebno uspešan što se tiče nagrade „Najbolji brendovi“ koju dodeljuje stručni časopis Auto Bild, sa pobedama u kategorijama „Konektovani automobil“, „Sistemi asistencije“, „Navigacija i korišćenje menija“, „Konektivnost smartfona sa internetom“ i „Dobro konektovani servisi“, sva najbolja rangiranja u kategoriji „Konektivnost, informacije i zabava“ pripala su BMW-u.

Izuzetna pozicija BMW-a u ovoj oblasti takođe je naglašena uspehom koji je postigao BMW Navigacioni sistem Profesional (kategorija „Navigacioni sistemi“), BMW WLAN Hotspot (kategorija „Zabava/Multimedia“) i BMW Touch Display (kategorija „Operativni koncepti/ekrani”) u okviru „Nagrade za konektivnost automobila 2017“ (auto motor und sport u saradnji sa časopisom Chip). Prva mesta dodeljena su brendu i kompaniji. Organizacija Najbolji brendovi ( ProSiebenSat. 1 Media, WirtschaftsWoche, Die Zeit, Gesellschaft für Konsumforschung) počastvovala je BMW brend titulom „Najboljeg međunarodnog korporatrivnog brenda“, dok je BMW AG dobio „Nagradu za luksuz“ u kategoriji „Poslovno preduzeće“, koju je prvi put dodelio časopis Robb Report.

U Srbiji titulu je poneo BMW Serije 4

Pored toga, automobilski časopis Auto Test i časopis Ökotrend dodelili su BMW Grupi prilikom glasanja za „Pobednika među zelenim automobilima“ titulu „Najbolji ekološki brend“. U Srbiji, BMW Serije 4 odneo je nagradu „Zlatni Auto“, a BMW i8 poneo je titulu „Zelenog automobila godine“ u takmičenju koje je organizovao časopis Auto Bild.

Duga tradicija

Kada sve zaokružimo, osvojene nagrade i pohvale ističu činjenicu da BMW ne samo što pruža ubedljive i najsavremenije proizvode i usluge, već kao kompanija aktivno oblikuje trendove sutrašnjice. BMW-ova inventivna snaga u formiranju trendova ima dugu tradiciju - modeli BMW 600 i BMW M1, dva BMW automobila iz dve različite ere u istoriji kompanije, osvojili su najveći broj glasova čitalaca za nagradu „Zlatni klasični volan“ (Auto Bild) i „Klasični motor“ (Motor Klassik) i pobedili, svaki u svojoj klasi.

Komentari(0)

sortiraj