Od ponedeljka u vrtiće mogu i deca zaposlenih koji nemaju potvrdu

Grad Beograd će od ponedeljka, 18. maja, primati u vrtiće i decu čiji roditelji ne mogu da obezbede potvrdu od poslodavca da su zaposleni

    foto: SHUTERSTOCK
    Podeli
-Na ovaj način izlazimo u susret onim roditeljima koji ne mogu da dokažu da su zaposleni, kako bi i njihova deca mogla da borave u vrtićima. Uputili smo zahtev Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i dobili smo saglasnost da možemo da radimo na ovaj način - objasnio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije.

Vesić je u svoje, i u ime Grada Beograda, apelovao na roditelje da ne dovode decu u vrtiće ukoliko ima ko da ih čuva.

-Na ovaj korak smo se odlučili zato što je tokom ove nedelje u vrtićima bilo manje od sedam odsto dece. Od 58.000 dece, koliko ih je upisano u državne vrtiće, u četvrtak je bilo 3.966 dece, što je za 536 dece više nego u sredu - rekao je Vesić i dodao da sva deca koja dolaze u vrtić moraju da imaju potvrdu od pedijatra da su zdrava, kao i potvrdu da su vakcinisana.

I dalje postoji obaveza da grupe dece u vrtićima budu duplo manje, da se grupe ne mešaju i da se nastava, kada je to moguće, odvija napolju. Zamenik gradonačelnika je podsetio da je rok za onlajn upis dece u vrtiće završen.

Komentari(0)

sortiraj