Novih deset električnih autobusa na ulicama Beograda

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je okretnicu eko-linije kod Vukovog spomenika i najavio nabavku 10 električnih autobusa do kraja godine

    foto: BEOINFO
    Podeli
On je podsetio da Grad Beograd trenutno ima pet električnih autobusa koji saobraćaju linijom 1 - od Vukovog spomenika do naselja Belvil.

-Završen je tender za još 10 električnih autobusa i oni će biti u sistemu javnog gradskog prevoza do kraja godine. Tada će početi sa radom i druga ekološka linija, od naselja Beograd na vodi, preko Savskog trga, Slavije i Trga republike, pa do Sportskog centra Milan Gale Muškatirović - precizirao je Radojičić.

Ovom nabavkom se popravlja kvalitet gradskog prevoza, ali i doprinosi zaštiti životne sredine, istakao je prvi čovek prestonice.

-Elektro autobusi ne zagađuju životnu sredinu i stvaraju manju buku, što nije zanemarljiv doprinos. Ubuduće ćemo voditi računa da se kupuju autobusi koji su ekološki prihvatljivi poput ovih električnih ili onih na hibridni pogon ili gas. To je balans koji se primenjuje i u svetu - naveo je gradonačelnik.

On je najavio raspisivanje tendera za nabavku dodatnih 100 autobusa na gas. Cilj je da se u narednih pet godina obezbedi novih 500 autobusa, najavio je Radojičić.

Komentari(0)

sortiraj