Novih 500 taksista na ulicama Beograda

Na osnovu programa potreba za taksi prevozom u javnom prevozu Beograda, planirano je da do 2027. godine Beograd ima 7.006 taksi vozila

    foto: SHUTERSTOCK
    Podeli
Grad Beograd omogućio je da u sistem taksi prevoza uđe još petsto taksista, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Na osnovu programa potreba za taksi prevozom u javnom prevozu Beograda, planirano je da do 2027. godine Beograd ima 7.006 taksi vozila.

-Rešenje sam potpisao juče i ono je odmah obavljeno u „Službenom listu Grada Beograda” i stupilo je na snagu. Broj taksi vozila u sistemu javnog prevoza u Beogradu biće, dakle, povećan za petsto. Sa ovim povećanjem, broj taksi vozila u Beogradu iznosiće 6.410 - rekao je Vesić za Beoinfo.

Ispit poznavanja grada za one koji su se prijavili da žele da budu novi taksisti u međuvremenu je obavljen, dodao je Vesić, tako da će Beograd imati veći broj taksi vozila.

-Nastavljamo sa unapređenjem taksi prevoza. Podsećam da je država obezbedila subvencije za kupovinu vozila, a razgovaramo o tome šta možemo dodatno da uradimo kako bi se ova usluga u javnom prevozu poboljšala. Prema planu, cilj je da do 2027. imamo optimalni broj vozila u gradu, a to je 7.006 - zaključio je Vesić.

Na osnovu novog rešenja, a po okončanju svih ovih predmeta, trebalo bi da dodatnih petsto taksista bude na ulicama grada za mesec do dva meseca.

Komentari(0)

sortiraj