Novi ugovor sa svetskom biciklističkom unijom jača Eurosportovu ponudu vrhunskog biciklizma

Eurosport nastavlja da učvršćuje svoju poziciju kanala na kojem milioni ljubitelja svih biciklističkih disciplina širom Evrope mogu da prate najvažnije događaje u 2021.godini

    foto: Getty Images
    Podeli
Od Evropske radiodifuzne unije (EBU), Eurosport je obezbedio niz prava na najvažnija dešavanja Svetske biciklističke unije (UCI). Ugovor obuhvata između ostalih UCI Svetski šampionat u drumskom biciklizmu, UCI Svetski šampionat u biciklizmu na pisti, UCI Svetski šampionat u brdskom biciklizmu, BMX svetski šampionat, Svetski šampionat u ciklo-krosu i Urban Cycling World Championship, kao i završnicu Svetskog kupa u ciklo-krosu sa ekskluzivnom pokrivenošću na više od 35 tržišta širom Evrope.

Eurosport će takođe u ovoj godini obezbediti preko 290 dana živog prenosa muškog i ženskog biciklizma, kao i izveštavanje o najprestižnijim trkama, uključujući svaki Grand Tour, svih pet Monument tour-a i preko 35 UCI trka iz Svetskog tura.

Andrew Georgiou

-Godina 2021. biće za pamćenje ljubiteljima biciklizma i mi smo izuzetno uzbuđeni što ćemo tokom cele godine moći da pratimo putovanja najboljih svetskih biciklista u raznim disciplina dok se pripremaju za takmičenje na Olimpijskim igrama. Naše nasleđe u biciklizmu nema premca, bez obzira da li će biti na Eurosportu, discovery + platformi ili na GCN-u za najstrastvenije ljubitelje biciklizma, Discovery će obezbediti prenos stotine događaja, što znači da će svaka priča biti pokrivena tokom godine - rekao je Andrew Georgiou, predsednik Eurosporta i Global Sports Rights & Sports Marketing Solutions.

Kraj januara - UCI Cyclo-Cross World Cup

30-31. januar - UCI Cyclo-Cross World Championship, Oostende, Belgium

17-22. avgust - UCI BMX World Championship, Arnhem, Netherlands

25-28. avgust – UCI Mountain Bike World Championships, Val di Sole, Italy

18-26. septembar - UCI Road World Championship, Flanders, Belgium

13-17. oktobar - UCI Track Cycling World Championship, Ashgabat, Turkmenistan

Još uvek se čeka datum - UCI Urban Cycling World Championship

Komentari(0)

sortiraj