Novi Sad - Šetnjom obeležavaju Svetski dan turističkih vodiča

Udruženje turističkih vodiča Novog Sada u saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Novoga Sada i ove godine obeležiće Svetski dan turističkih vodiča

    foto: TOGNS
    Podeli
Udruženje će, kao i prethodnih godina, organizovati besplatne, promotivne šetnje po Novom Sadu i Petrovaradinskoj tvrđavi. Obilazak je zakazan za subotu, 15. februar, a krenuće se sa lokacija - u 11 časova časova kod Sat kule na Petrovaradinskoj tvrđavi, u 13 sati časova na Trgu slobode (kod Miletićevog spomenika) i u 15 časova kod Osnovne škole „Petefi Šandor“ ulica Bore Prodanovića 15а.

-Po prvi put ove godine imaćemo obilazak i Uspenskog groblja, gde će naš kolega vodič, profesor istorije Radivoj Novakov, sugrađanima održati interesantno predavanje uz obilazak važnijih spomenika, velikana sahranjenih na Uspenskom groblju. Novosadsko Uspensko groblje prati i deli sudbinu Novog Sada u prethodnih 300 godina. Ovaj obilazak je apel i podsećanje za negovanje i čuvanje prošlosti našeg grada. Svi građani koji u to vreme budu na ovim lokacijama imaće priliku da od stručnih vodiča sa nacionalnom licencom, članova Udruženja, saznaju nešto više o Novom Sadu, Petrovaradinskoj tvrđavi i Uspenskom groblju - kažu u Udruženju turističkih vodiča Novog Sada.

Komentari(0)

sortiraj