Novi Sad - Baby Exit festival na Petrovaradinskoj tvrđavi

Baby Exit festival ove godine održava se, 18. put po redu, na Petrovaradinskoj tvrđavi 18. i 19. maja u periodu od 16 do 19 sati

    foto: TO Novi Sad
    Podeli
U dobrom i pozitivnom ritmu proširuje svoj krug porodične afirmacije i na malo stariju decu. U duhu svog punoletstva i odgovornosti ima za cilj da predstavi koliko je važna mlada generacija za razvoj društva i obrnuto, koliko je vredno društvo ako uspe da na najbolji način uključi mlade u svoj razvojni proces.

Podigni glavu, raširi krila i uhvati zvezde

To je razlog da se ovogodišnji Baby Exit održava pod sloganom „Podigni glavu, raširi krila i uhvati zvezde“
-Time želimo da direktnije, otvorenije i hrabrije podstaknemo mlade da razvijaju svoj duh, talenat, veštine i znanje. Stvaramo kapital koji čini jednu zemlju bogatom, a pojedinac tako pripremljen postaje cenjen i poštovan svuda u svetu - navode organizatori ove manifestacije.
Ovako dimenzionisan Baby Exit na najbolji način afirmiše porodicu i vrednosti društva kao platformu za odrastanje mladih i sa ovim festivalom potvrđuje svoju misiju.

Jednom godišnje Srbija predstavlja novostvoreno bogatstvo u mladoj generaciji i na koji način institucije, klubovi, organizacije, škole i fakulteti ostvaruju svoju uspešnost.

-Da bismo podržali ovu misiju Baby Exit-a i da bi porodici olakšali zadatak pametnog odrastanja njihovog podmladka, počasnu ulogu na festivalu imaće Đački planer. Knjižica koja pomaže đaku da savlada sve veći broj obaveza, sa sve manje vremena za igru. Dete u najranijem dobu savladava dobre navike za učenje, čitanje knjiga, štednju, druženje sa prijateljima, posete kulturnih dogadjaja... Decu pozivamo da stvaraju i oblikuju stranice Đačkog planera na Monte štandu uz slatki honorar za svaku dobru sugestiju i ideju - objašnjavaju organizatori festival.

Niz različitih radionica

Takođe festival krasi i niz različitih radionica - Vesela monte olimpijada, Oriflame kutak za mame, Argeta junior kutak za zabavu, Capriolo biciklističke majstorije, Zoo vrtić, Frutek trka-Baby frka, Dr. Milk zabava u znaku dobrog mleka... Za decu koja vole životinje najveća atraktivnost će biti jedan veoma pametan Magarac Magi koji je pored pilića, pačića, zečića i gica najpametniji deo Zoo Vrtića na štandu Poljoprivredne škole iz Futoga.

Trka beba

Za one još mlađe što su u pelenama, za njih se priređuje posebna trka beba. Malo takmičenje u kojoj se, oni koji su još na kolenima pred izazovima života, trkaju od mame do tate. Novi Sad nema trku Monte Karlo Formule 1, ali ima trku beba koja predstavlja formulu za dobar natalitet zemlje!

Kao i svake godine Baby Exit brine o đacima prvacima, njih treba ohrabriti i pokazati im da je škola mali kutak kreativnosti i znanja. Za taj zadatak će biti zadužen Veseli bukvar na štandu Monte gde će se predškolci takmičiti u savladavanju i upotrebi slova i slaganju reči. Prava mala olimpijada u kojoj će roditelji imati priliku da vide koliko su pripremili svoje junake za Vukove izazove. Posebna pažnja predškolcima pre svega prvacima biće posvećena na štandu Saobraćajne policije. Otvaranje učionice čiji zadatak će biti da pripremi decu za oprezno uključenje u izazove gradskog saobraćaja. Roditelji će zajedno sa policijom dobiti priliku da predlažu i dogovaraju strategiju kako povećati bezbednost dece na putu do škole.
Među mnogim maštovitim idejama koje pokreću Baby Exit postoje tri bine - Šarena bina Dunava, Bina kulturnih vrednosti i Bina generacija budućnosti.

Na ovim binama predstaviće se mnogobrojne škole, vrtići, plesni klubovi, horovi i folklori. Kroz igru i muziku Tvrđava će biti ispunjena pesmom u čijoj veseloj atmoferi će roditelji i deca provesti svoje zajedničko vreme.

-Pozivamo sve ljude dobre volje da posete i priključe se ovom velikom kulturnom događaju. Pozovite svoju rodbinu, komšije, braću i sestre i prijatelje da svi zajedno proslavimo i obeležimo ovaj veliki dan. Neka Petrovaradinska tvrđava ovog vikenda zasija u svetlu optimizma, zajedništva i ljubavi. Ulaz je Slobodan - navode iz Baby Exit festivala.

Komentari(0)

sortiraj