Novi Renault Captur osvojio pet zvezdica za bezbednost

Novi Renault Captur je osvojio maksimalnih pet zvezdica za sigurnost na testiranjima Euro NCAP-a

    foto: RENAULT
    Podeli
Predvodnik u klasi gradskih SUV vozila brine za svoje putnike tako što im nudi najbolju aktivnu i pasivnu sigurnost u klasi. Novi francuski četvorotočkaš je ostvario sjajan rezultat na testiranjima Euro NCAP-a. Prošao je najnovija i najstroža testiranja i osvojio maksimalnih pet zvezdica. Pri tome je dokazao svoje kvalitete u pogledu sigurnosti putnika (odrasli i deca), ostalih učesnika u saobraćaju kao što su biciklisti, kao i opremljenost efikasnim sistemima za pomoć u vožnji.

Konstruisan na novoj modularnoj platfromi

Renault Captur, konstruisan na novoj Alijansinoj modularnoj platfromi CMF-B, se pridružuje novom Cliu (takođe ocenjenom sa pet zvezdica) na popisu najsigurnijih vozila. Odlikuje se optimizovanom konstrukcijom karoserije, obnovljenom strukturom sedišta i sigurnosnim pojasevima koji su osmišljeni kako bi pružili optimalnu podršku za sve putnike, a ukupnoj sigurnosti doprinose i pirotehnički predzatezači i graničnici sile zatezanja. Renault zagovara upotrebu tehnologije Fix4sure zbog njene izvrsne sposobnosti da zadrži putnike na mestu i spreči podvlačenje. Uz to, vrhunski dizajn novog Captura olakšava postavljanje dečijeg sedišta na bočna zadnja sedišta i štiti glave putnika u zadnjem delu vozila u slučaju bočnog sudara.

Bogat paket opreme

Novi Captur se takođe može pohvaliti bogatom opremom u svim verzijama - šest vazdušnih jastuka, ABS sa sistemom za pomoć pri naglom kočenju, kamera i radar koji omogućavaju rad sistema za održavanje vozila u saobraćajnoj traci, sistema za prepoznavanje saobraćajnih znakova sa praćenjem ograničenja brzine kao i sistem upozorenja na sigurnosni razmak i kočenja u nuždi, tempomat/graničnik brzine, upozorenje na neprivezani sigurnosni pojas (važi za sva sedišta) kao i poziv hitnim službama u slučaju nezgode. Uz to su se za bolju vidljivost pobrinuli kamera sa prikazom od 360 stepeni, serijska full LED prednja svetla, automatsko uključivanje kratkih/dugih svetala i elektrohromatski samozatamnjujući retrovizor.

Sistemi za pomoć u vožnji

Nova elektronska arhitektura Captura je omogućila uvođenje aktivnog sistema za kočenje u nuždi sa prepoznavanjem pešaka, biciklista i drugih vozila kao i sistem za pomoć u vožnji autoputem i u saobraćajnim gužvama, što predstavlja prvi korak prema autonomnoj vožnji. Sistemi za pomoć u vožnji dostupni u novom Capturu se mogu podeliti u tri kategorije - vožnja, parkiranje i sigurnost. Svi oni zajedno čine Renault sistem Easy Drive. Ovim sistemima se jednostavno upravlja putem dodirnog ekrana multimedijalnog sistema Renault Easy Link.

Ovaj svestrani i prilagodljivi SUV nudi najviši nivo sigurnosti u svim svojim verzijama, čime ponovo potvrđuje Renault stručnost u području sigurnosti za sve, bilo da se radi o putnicima ili drugim učesnicima u saobraćaju. Obnovljenim izgledom, naprednom tehnološkom opremom i svim svojim inovacijama novi Renault Captur otvara novo poglavlje u strategiji proizvoda grupe Renault i nudi najbolje u području sigurnosti u ovom najprodavanijem gradskom SUV-u.

Komentari(0)

sortiraj