Novi Peugeot 208 Automobil godine u Evropi

Lepa vest za sve ljubitelje marke Peugeot! Novi model 208 proglašen je za Automobil godine za 2020. godinu! Ova automobilska manifestacija u Evropi se održava od 1964. godine

    foto: PEUGEOT
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Peugeot 208 je pobrao sve aplauze! I pored otkazivanja Salona automobila, svečana ceremonija dodele održana je upravo u Ženevi. Za najbolji automobil godine odluku je doneo Međunarodni žiri specijalizovanih automobilskih novinara iz 23 zemlje Evrope, uprkos ovogodišnjem otkazivanju Salona automobila u Ženevi, zbog pojave korona virusa.

Četvorotočkaši kao što su BMW serije 1, Ford Puma, Peugeot 208, Porsche Taycan, Renault Clio, Tesla Model 3 i Toyota Corolla bili su u najužem izboru za titulu "Car of the Year 2020"! Treba podsetiti da je njih žiri izabrao u novembru prošle godine posle detaljnih testiranja 30 automobila koji su bili u prvom krugu. Francuski četvorotočkaš je dobio čak 281 poen, dodeljen od Međunarodnog žirija sastavljen od 60 automobilskih novinara. Drugo mesto pripalo je Tesla Model 3 sa 242 poena, a model Porsche Taycan je dobio 222 glasa.

O modelu Peugeot 208

U godinama kada skoro svi modeli iz B segmenta više nego ikada liče jedni na druge, Peugeot je našao način da se definitivno izdvoji kreiranjem novog modela 208. S obzirom da se način korišćenja automobila konstantno menja, da je tranzicija na sve efikasnije motore velika šansa, nova 208-ica od samog starta nudi tri izbora kada su u pitanju motori - električni, benzin i dizel. I po prvi put svi isto izgledaju bez obzira na vrstu pogona.

Odskače od konkurencije

Najnovija generacija Peugeota 208, apsolutno odgovara globalnoj strategiji brenda koja ide u pravcu premijum društva, odskače od konkurencije pre svega po svom oštrom i hrabrom dizajnu koji sa sobom donosi novi talas energije i mladosti. Dodatno na svoj originalan i prepoznatljiv dizajn eksterijera, model 208 dolazi i sa najnovijom generacijom Peugeot i-Cockpita koji sadrži 3D instrument tablu i mnoštvo sistema bezbednosti koji su bili rezervisani za premijum brendove.

Svet se menja i budućnost donosi mnogobrojna pitanja u automobilskoj industriji, kao i u drugim sferama, a novi izazovi zahtevaju adekvatne odgovore. Peugeot se tiho i praktično posvetio eri energetske tranzicije, ponudivši svoju uzbudljivu viziju budućnosti i kreirao slogan kampanje #UNBORINGTHEFUTURE.

Energija i spontanost

Peugeot 208 je nova komponenta vizije budućnosti Brenda, ima mladolik izgled i donosi svu svoju energiju, spontanost koja ističe vrednosti Peugeot Brenda - najviša očekivanja, stil i emociju. Kao jedan od glavnih volume maker-a, svoj doprinos kompletnoj gami daje već ustaljenim karakteristikama - dizajn koji odiše samopouzdanjem uparen sa inovacijama i najnovijim tehnologijama. Duži, širi i niži u odnosu na svog prethodnika novi model je kreiran kao potpuno autentičan i prepoznatljiv gradski automobil, koji je svoj vizuelni identitet pojačao tri atraktivne boje karoserije (plavom, žutom i crvenom) koje dodatno naglašavaju radikalan dizajn.

Dolazi sa najnovije platforme PSA grupacije

Novi Peugeot 208 dolazi sa najnovije platforme PSA grupacije CMP (Common Modular Platform) koja je posvećena modelima iz B i C segmenta i predstavlja unapređenu verziju EMP2 platforme. Ekonomičnost je bila ključna reč tokom razvoja nove 208-ice, a nova platofrma je doprinela smanjenju emisije CO2 uz pomoć smanjenja težine, poboljšane aerodinamike i optimizacije pogona. Ova platforma takođe pruža i povećan komfor (još bolja zvučna izolacija uz niži nivo vibracija), kao i nivo bezbednosti kroz uvođenje aktivnih i pasivnih sistema bezbednosti i u nižim nivoima opreme kao standard.

Agregati ispunjavaju najviše norme

Kada je reč o motorima koji ispunjavaju najviše euro 6.d norme, u ponudi su benzinski Puretech motori od 1.2 sa 75, 100 i 130 KS, pri čemu su dva jača motora u ponudi i sa automatskim osmostepenim menjačem. Dizel verzija sa 1.5 Hdi motorom i 100 KS je uparena sa manuelnim šestostepenim menjačem.

Novi Peugeot 208 svi zainteresovani u Srbiji mogu da testiraju u ovlašćenim salonima širom zemlje, dok je model sa 1.2 Puretech motorom i 75 KS u Active paketu opreme dostupan za 125 evra mesečno, uz učešće od 30% i period otplate od 84 meseca.

Komentari(0)

sortiraj