Nova generacija modela Hyundai i30

U Srbiju je stigao novi član Hyundai porodice. Reč je o popularnom modelu i30

Nova generacija modela i30 dostupna je sa trocilindričnim turbo benzinskim motorom male zapremine 1.0 T-GDi, uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem, koji obezbeđuje dinamičnu i efikasnu vožnju. Osim benzinskih motora, u ponudi su i novi dizel agregati , zapremine 1.598 ccm.

Ono što izdvaja novi i30 na srpskom tržištu je bogat paket osnovne opreme koji obuhvata, AEB - sistem za autonomno kočenje u hitnim situacijama, LKAS - sistem za upozorenje i asistenciju prilikom nenamerne promene kolovozne trake, FCWS - sistem upozorenja o mogućnosti sudara sa prednje strane vozila, DAA - sistem upozorenja vozača na umor, HBA - automatsko paljenje dugih svetala, STOP&GO sistem, tempomat...

Treća generacija modela i30 izgrađena je na osnovama koje Hyundai Motor kompanija razvijala u poslednjih 25 godina u Evropi.

Osmišljena je u tehničkom centru Hyundai Motor Europe u Russelsheimu, u Nemačkoj. Proizvedena je u Nošovicama, u Češkoj, a testirana na Nirburgringu. Nova generacija model i30 ima za cilj da nastavi uspeh prethodne dve generacije modela i30 koji su od 2008. godine prodate u više od 800.000 primeraka u Evropi.

Nova generacija modela i30 poseduje prefinjenu i elegantnu liniju, koja teče prirodno, od prednjih svetala, celom dužinom do zadnjih LED svetala, koja su savršeno uklapljena u celinu. LED prednja svetla sa tri projektora (kratka i duga) u kombinaciji sa vertikalno postavljenim LED dnevnim svetlima, naglašavaju jak vizuelni identitet.

Da bi se ovaj izgled dodatno upotpunio, prednja svetla za maglu su integrisana u usisnicima za vazduh. Zadnji spojler crne boje poboljšava aerodinamiku i čini da nova generacija modela i30 izgleda još dinamičnije i kompaktnije.

Komentari(0)

sortiraj