Nissan Leaf - Proizveden u pola miliona primeraka

Automobil proizveden u Sunderlandu isporučen je kupcu u Norveškoj uoči Svetskog dana električnih vozila

    foto: NISSAN
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Leaf je podržao vozače na globalnom nivou ka održivijem društvu sa pređenih preko 14,8 milijardi kilometara čistog vazduha od 2010. godine. Kao pionir električnih vozila za masovno tržište, Nissan ima više od decenije bogatog iskustva i stručnosti u razvoju i proizvodnji

Pionirsko vozilo nulte emisije

Proslavu Svetskog dana električnih vozila Nissan je obeležio proizvodnjom 500.000-og Leaf-a, prvog 100% električnog automobila namenjenog masovnom tržištu. Sa pola miliona vozila Leaf proizvedenih na globalnom nivou, kupci širom sveta nastavljaju da prihvataju pionirsko vozilo nulte emisije.

Prekretnica je postignuta u Nissanovom pogonu u Sunderlandu u Engleskoj, skoro deceniju nakon što je model prvi put pušten u prodaju. Pogon je proizveo više od 175.000 Leaf automobila od kada je započeo proizvodnju modela 2013. godine.


Nissanovi proizvodni pogoni u Sunderlandu nastavljaju da proizvode LEAF po najvišim standardima kako bi osigurali da svaki LEAF odražava inovacije i entuzijazam, a istovremeno nastoje da postignu napredak u održivoj mobilnosti.

Nissan LEAF je dobio priznanja širom sveta uključujući Evropski automobil godine 2011., Svetski automobil godine 2011. i Japanski automobil godine 2011. - 2012. Još važnije, automobil je stekao poverenje stotina hiljada kupaca. Leaf pod rednim brojem "500.000" pronašao je svoju srećnu vlasnicu, Mariu Jansen iz Norveške.

Mariu Jansen

-Suprug i ja smo odlučili da kupimo Nissan Leaf još 2018. godine jer nam se svideo - rekla je Jansen. -Veoma smo uzbuđeni što smo postali ponosni vlasnici 500.000 Nissana Leaf. Ovaj automobil zaista ispunjava naše potrebe povećanim dometom i poboljšanim tehnologijama.

Leaf nudi kupcima napredne tehnologije za poboljšanje sigurnosti, udobnosti i kontrole na putu. To uključuje nagrađivani ProPILOT - sistem koji zahteva da vozač drži pogled na putu i ruke na volanu, a koji i omogućava da se automobil zaustavi, ponovo pokrene i ostane u središtu svoje vozne trake, i tehnologiju e-Pedal za vožnju upotrebom jedne papučice.

Put ka elektrifikovanoj budućnosti

Sa preko pređenih 14,8 milijardi kilometara čistog vazduha od 2010. godine, vlasnici Leaf-a širom sveta pomogli su u sprečavanju više od 2,4 milijarde kilograma emisija CO2. Tokom nedavnog „lockdown“, kvalitet vazduha se poboljšao širom sveta usled smanjenja aktivnosti koje emituju CO2. Studije u Evropi pokazuju da 68% ljudi podržava mere za sprečavanje povratka na prethodni nivo zagađenja vazduha.

Helen Perry

-Potrošači su tokom lockdowna videli kako izgleda čist vazduh i smanjeno zagađenje bukom - rekla je Helen Perry, vođa rzvoja električnih putničkih automobila i infrastrukture u Nissan Europe. “Sada više nego ikada, žele da preduzmu pozitivne korake ka održivijoj budućnosti, a Nissan LEAF doprinosi tim naporima.

Komentari(0)

sortiraj