Nikola Bjeljac - Mesta sve manje za doček Nove godine u Beogradu

Beograd, kao i mnogi drugi gradovi, dočekaće uskoro Novu godinu! Ponuda je velika, ali ono što treba znati, da je mesta sve manje u srpskoj prestonici kada su u pitanju restorani, kafići i klubovi

    foto: Privatna arhiva
    Podeli
Novogodišnja euforija je sve bliža! Ponuda lokala u kojima će se dočekati Nova godina je velika, ali kako dolazi poslednji dan u ovoj godini, ona je sve manja zbog velikog interesovanja. Mnogi Beograđani, sugrađani iz drugih gradova u Srbiji, kao i sve veći broj turista iz regiona i Evrope, rezervisali su odavno svoje mesto u glavnom gradu Srbije kako bi sa najbližim dočekali 2020. godinu.

Nikola Bjeljac, vlasnik popularnog prestoničkog portala www.reserve.rs, kaže za makina.rs, da u Beogradu kao i svake godine vlada veliko interesovanje za doček Nove godine i da su mnogi lokali već odavno rezervisani!

Za razliku od prethodnih, ove godine za doček, vlada velika euforija. Šta je to što se razlikuje od prethodne godine kada su u pitanju rezervacije mnogobrojnih lokala u Beogradu?

-Ono što razlikuje ovaj doček od predhodnih je svakako odluka mnogih muzičkih zvezda sa ovih prostora da za Novu godinu budu u Beogradu. Tako da imamo situaciju da će u našem glavnom gradu za doček pevati Ceca Ražnatović, Jelena Karleuša, Marija Šerifović, Sladja Allegro, Aleksandra Prijović, Maja Berović, Dejan Matić, Darko Lazić i mnogi drugi… Što nije bilo slučaj predhodnih godina kada su se oni odlučivali za nastupe u inostranstvu. To je dovelo do toga da rano krene prodaja karata i da je istih u ovom trenutku jako malo ostalo.

Ugostitelji se trude da na razne načine privole goste da dođu baš u njihov lokal. Kakva je ponuda za doček 2020. godine?

-Ove godine svako može da pronađe nešto baš za sebe i svoje društvo jer broj lokala koji organizuju proslavu je nikada veći. Standardno Skadarlija je tražena od gostiju iz inostranstva koji su se odlučili da Novu godinu dočekaju u našem gradu. Najprestižniji naši restorani kao što su Kalemegdanska Terasa i Klub Književnika brzo se pune gostima koji žele proverenu priču. Lokali u Beton hali i Savamaloj brzo koriste što su trenutno popularni za izlazak tokom cele godine, pa lako popune kapacitete za najluđu noć. Naravno, i hoteli za doček imaju vrhunske ponude kao što su Holiday Inn, Hyatt, Majdan, Majestic, Hilton, Crowne Plaza, Jugoslavija... Ove godine i Zlatibor će odvući dobar broj gostiju jer tamo će nastupati Aca Lukas, kao i potpuno renovirani klub u centu Zlatibora Vendome.

Ukusi, kao i ponuda u lokalima su različiti. Koliko prosečno novca moramo da izdvojimo za novogodišnju noć i šta se dobija za jedan „novogodišnji aranžman“?

-Za goste koji bi da dočekaju Novu godinu u nekim od prestoničkih restorana mogu da očekuju ponude od 40 all inclusive, pa sve do 200 evra gde je uključena samo bogata večera. Prosečna ponuda gde je uključena kompletna večera i piće je oko 60 evra.

Kao što ste rekli, ponuda je velika u Beogradu! Mnogi od nas ne znaju gde bi dočekali 1. januar. Šta nam Vi predlažete i savetujete gde da „uložimo“ novac u najluđu noć?

-Uf, to je baš teško pitanje, jer izbor je stvarno vrhunski. Lakše mi je da Vam odgovorim gde još ima mesta da se pronađe, a to je Holiday Inn gde nastupa Marija Šerifović, Klub Gotik - Maja Berović, Hotel Hilton – Edita, Hollywood Ledine - Darko Lazić i Slađa Allegro, Klub Književnika, Kalemegdanska Terasa, Ima Dana Skadarlija, Restoran Mokum, Restoran Ginko, Hotel Nota...

Već punih deset godina organizujete u Beogradu i Srbiji novogodišnje proslave. Gde ćete Vi dočekati prve minute naredne godine?

-Nakon prošle godine kada smo organizovali četiri dočeka u našem gradu u restoranima Savanova, Topčiderac, Play i Glamoure Event Centu u Zemunu, za ovu smo rešili da više pomognemo našim prijateljima organizatorima u drugim lokalima i pomognemo im u približavanju njihove ponude krajnim korisnicima. Za nas smo ostavili samo jedan gde već pet godina organizujemo nezaboravne novogodišnje noći, i to Glamore Event Centar Zemun. I ovom prilikom bih pozvao Vase čitaoce da nam se pridruže u toj magičnoj noći.

Dragan Stanimirović

Komentari(0)

sortiraj