Navak - Apel ministra policije za bezbedniju vožnju u saobraćaju

Nebojša Stefanović, koji je prisustvovao besplatnoj obuci mladih vozača u NAVAK-u, apelovao je na sve učesnike u saobraćaju, naročito mlade, da voze pažljivo i poštuju propise

    foto: MUPRS
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>


Nebojša Stefanović, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova je istakao u Nacionalnoj vozačkoj akademiji da je od usvajanja izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima broj stradalih u saobraćajnim nezgodama smanjen za 11 odsto, kao i da je pomenuta akcija besplatnih treninga bezbedne vožnje za mlade sa probnom vozačkom dozvolom pod nazivom Život za mlade vozače, dala dobre rezultate.

Besplatna i kvalitetna obuka

-Mladi vozači koji su prošli obuku u NAVAK-u nisu izazvali ni jednu saobraćajnu nezgodu sa smrtnim poslednicama, što pokazuje da ova vrsta edukacija daje rezultate, zbog čega je Ministarstvo već petu godinu zaredom partner u ovom projektu. Oni ovde potpuno besplatno dobijaju veoma kvalitetnu obuku, tokom koje imaju priliku i da kroz simulirane uslove vožnje pod povišenim rizikom steknu veštine i nauče kako da adekvatno reaguju i spasu, ne samo svoj, već i živote svojih saputnika i drugih učesnika u saobraćaju - objasnio je ministar.
U saobraćaju sačuvati svačiji život

On je dodao da će ove godine više od 2000 mladih vozača proći ovu obuku u NAVAK-u.
-Srbiji je važno da sačuva svaki život, zato koristim ovu priliku, ne samo da apelujem, već i da zamolim sve učesnike u saobraćaju, posebno mlade, da voze odgovorno, da ne voze pod dejstvom alkohola, da vezuju pojas, prilagode brzinu, ne voze neispravne automobile i da budu odmorni kad sedaju za volan, jer samo tako čuvaju i svoje i tuđe živote. Na taj način Srbija će biti sigurnija, a naše društvo imaće povišenu kulturu bezbednosti u saobraćaju - istakao je Stefanović.
Mladen Alvirović, NAVAK

Mladen Alvirović iz NAVAK-a istakao je da su u ovom trenutku na obuci u centru mladi iz Ljubovije, Loznice i Malog Zvornika.

-Po okončanju ovogodišnjih obuka ukupan broj mladih, koji su od početka sprovođenja akcije 2014. godine do danas prošli besplatnu obuku biće 7000 - istakao je Alvirović.

Komentari(0)

sortiraj