Napredni LG sistem za informisanje i zabavu dostupan u novom Mercedes-Benz EQS EV limuzini

Najnoviji premium sistem za informisanje i zabavu (IVI), kompanije LG Electronics je glavna karakteristika Mercedes-Benz EQS EV limuzine za 2022. godinu

    foto: LG
    Podeli
Pillar to Pillar (P2P) displej, ugrađenog u MBUX Hyperscreen (hiperekran) proteže se dužinom cele kontrolne table. Prvo luksuzno električno Mercedes-Benz AG vozilo, svojim jedinstvenim enterijerom i revolucionarnim, human-machine interfejsom, najavljuje futurističke trendove u dizajnu električnih vozila i predstavlja uzbudljivu viziju prevoza budućnosti.

Tri ekrana

Mercedes-Benz je prvi put predstavio MBUX Hyperscreen na CES 2022. Ovaj hiperekran sastoji se od tri ekrana - LCD ekran, ICD (Ekran instrument table) i dva OLED ekrana - CID (Centralni, informacioni ekran) i CDD (suvozačev ekran). Ekrani se nalaze ispod staklene ploče koja ih pokriva, tako da svi zajedno izgledaju kao jedan, celoviti displej. Upotreba napredne plastične OLED (P-OLED) displej tehnologije, omogućava sistemu za informisanje i zabavu u Mercedes-Benz EQS EV da prikazuje jasnu, izoštrenu sliku i tekst. Tu su i tanki okviri, bez fizičkih dugmića, pomoću kojih putnici dobijaju svojevrsan intuitivni interfejs, zahvaljujući prefinjenim tehnologijama osetljivih na dodir, pa je rukovanje maksimalno olakšano.

IVI sistem kompanije LG posebno je dizajniran

IVI sistem kompanije LG posebno je dizajniran tako da se prilagodi ultra elegantnoj limuzini Mercedes-Benz AG i njenom zaobljenom obliku. Interni Institut kompanije LG za proizvodno inženjerstvo, koji donosi internu ekspertizu za opremu i kompozitne materijale, kao i tehnike napredne proizvodnje, razvio je osnovne tehnologije ekrana i implementirao ih: oblikovanjem zakrivljenog stakla, površinskom obradom i vezivanjem zakrivljenog displeja. Bliskom saradnjom, inženjeri kompanije LG i Mercedes-Benz AG, podižu standarde u vozilima sa instrument tablama i sistemima za navigaciju, pružajući vozačima i putnicima veću udobnost i kontrolu na putu. Vizuelno prijatan IVI sistem u Mercedes- Benz EQS EV ne samo da podiže lestvicu kada je reč o jednostavnosti korišćenja, već i u pogledu sigurnosti, jer su nove tehnologije znatno iznad sigurnosnih standarda za direktnu ili indirektnu koliziju.

Eun Seok-hyun

-Čast je poslovati i blisko sarađivati sa partnerom od poverenja, kao što je Mercedes-Benz AG - rekao je Eun Seok-hyun, predsednik kompanije LG Vehicle Components Solutions. - To što nas je Mercedes-Benz AG prošle godine proglasio cenjenim dobavljačem automobilskih displeja, čini nas neizmerno ponosnim, jer to dokazuje da partnerstvo daje odlične rezultate.

Kao inovativni partner prevoza budućnosti, kompanija LG Electronics Vehicle Component Solutions (VS) radi sa globalnim proizvođačima automobila, kao što je Mercedes-Benz AG, kako bi se nametnula kao vodeća kompanija za sisteme povezivanja, sistemima za informisanje i zabavu, kao i ADAS rešenjima kako bi isporučila korisnicima raznovrsno iskustvo u enterijeru vozila. Kompanija LG je posvećena diverzifikaciji svog portfolija, kako bi dodatno ojačala svoje mogućnosti kroz akvizicije, uključujući i dobavljače automobilske rasvete i sistema za farove - ZKW Group, kao i softversku kompaniju za sajber bezbednost - Cibellum, a tu je i zajedničko ulaganje - LG-Magna e-Powertrain.

Komentari(0)

sortiraj