Na Zlatiboru otvoren savremen Kulturni centar

Novo zdanje savremenog Kulturnog centra svečano su otvorili presecanjem vrpce ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović

    foto: TO ZLATIBOR
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Od ovog leta organizacija kulturnih dešavanja biće znatno olakšana jer je u funkciju puštena nova zgrada Kulturnog centra. Posle dve i po godine gradnje u punom sjaju zasijaće multifunkcionalni objekat koji su zajedničkim snagama gradili Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ukupna vrednost projekta je 227 miliona dinara, od čega je Ministarstvo uložilo 45, a 182 miliona dinara su uložena sredstva Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor. Gradnja Kulturnog centra počela je 19. septembra 2016. godine kada su, označavajući početak radova, beton u temelje budućeg objekta zajedno položili ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim LJajić, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i zamenik predsednika opštine Arsen Đurić.

Savremeni multifunkcionalni objekat ima površinu 1.925 kvadrata i raspolaže sa nizom sala i sadržaja potrebnih turističkom Zlatiboru - scenom za pozorišne predstave i bioskopske projekcije kapaciteta 300 mesta, galerijom, bibliotekom, konferencijskim salama, medija centrom, kancelarijama za administraciju i drugim prostorima. Pored pomenutih sadržaja, u objektu postoji i deo smeštajnih kapaciteta, a objekat je prilagođen i osobama sa invaliditetom.

Kulturni centar je značajan objekat koji će sadržajno upotpuniti turističku ponudu Zlatibora, a pored brojnih turista sadržaje Kulturnog centra koristiće i meštani Zlatibora i okoline. Pored samog objekta planirano je i kvalitetno pejzažno uređenje, sa amfiteatrom na otvorenom, što će takođe stvoriti mogućnost za održavanje događaja na platou ispred Kulturnog centra.

Zlatibor je turistička destinacija poznata po svojim prirodnim lepotama, kulturno-istorijskim spomenicima i zabavnim sadržajima, ali je i destinacija gde se svake godine održavaju brojne izložbe, koncerti, festivali i drugi kulturni događaji. Kako se Zlatibor do sada sretao sa problemom organizacije manifestacija i kulturnih dešavanja u zimskim i jesenjim mesecima, zbog nedostatka adekvatnog prostora, javila se potreba da se izgradi objekat gde će i tokom zimskih meseci i loših vremenskih prilika moći da se održavaju brojne manifestacije.

U narednom period, na prostoru pored Kulturnog centra u planu je i gradnja zavičajnog muzeja Konak, čime će Zlatibor postati bogatiji za još jednu ustanovu kulture koja će imati neprocenjiv značaj za razvoj kulturnog turizma.

Komentari(0)

sortiraj