Koridora 10 - Na jesen puštanje istočnog kraka

Ostalo je da se završi levi poluprofil na lotu 2 od Brancareva do Crvene Reke u dužini od 2,3 kilometra, i očekuje se da će svi radovi, osim radova na kosini T-6, biti završeni do kraja avgusta

    foto: KORIDORI SRBIJE
    Podeli


Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je u Beloj Palanci sa investitorima i izvođačima o završetku radova istočnog kraka Koridora 10 i obišla radove na deonici Bancarevo - Crvena Reka. Zorana Mihajlović u narednih pet dana obilazi radove na istočnom kraku Koridora 10. Sa izvođačima radova razgovarala je o dinamici preostalih radova, ali i o merama kako bi se oni efikasno završili.

Nakon obilaska jedine preostale deonice, Bancarevo - Crvena Reka, na kojoj su radovi u toku, Mihajlovićeva je istakla je da očekuje da kompletan istočni krak Koridora 10 bude završen do jeseni.

-Od tog celog istočnog kraka, jedan odsto još nije završen. Postoji nekoliko tačaka, nekoliko klizišta, nekoliko kosina na kojima se radi i to je ono što u stvari čekamo da se završi. To je važan krak za Srbiju, koji nas spaja sa Bugarskom i najbliža ruta ka Turskoj, samim tim i ka Bliskom istoku - rekla je Mihajlovićeva i dodala da nijedan metar auto-puta neće biti pušten dok ne bude potpuno bezbedan za saobraćaj.

Direktor za izgradnju Koridora Aleksandar Senić naveo je da je ostao da se završi levi poluprofil na lotu 2 od Brancareva do Crvene Reke u dužini od 2,3 kilometra, i da očekuje da će svi radovi, osim radova na kosini T-6, biti završeni do kraja avgusta.

-Na trasi imamo 87 mostova, pet petlji, pet tunela, od čega su svi izgrađeni i opremljena su četiri tunela - rekao je Senić.

Komentari(0)

sortiraj