Na Ada Huji neizvesno do samog kraja

Kada smo najavili trku Ipone Moped Endurance Cup, rekli smo kako pobednik neće biti najbrži već tim koji bude imao najviše sreće. Tako je bilo za vikend na stazi Kart moto centra Ada Huja

    foto: Ipone Moped Endurance Cup
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Prava “mopedska drama” viđena je između subote i nedelje na Ipone Moped Endurance Cup, na stazi Kart moto centra Ada Huja. Četiri sata neprekidnog trkanja, tri vozača i moped zapremine 50 ccm recept su za dobru zabavu.

Za razliku od prošle sezone, kada se vozila samo glavna četvoročasovna trka, u sezoni 2018. vozi se i propratna, jednočasovna trka u kojoj učestvuju vozači klase Open.

U ovoj klasi nadmeću se samo dva vozača na jednom mopedu. Favoriti sa kvalifikacijama, timovi Nanotech i Garage Team od početka su krenuli sa jakim tempom, ali su onda usledili problemi.

Prvo je Garage Team iz Zrenjanina imao peh sa kvačilom koji su rešili za sedam minuta i time izgubili devet krugova u odnosu na prvoplasirani Nanotech, da bi u poslednjih 30 minuta Novosađani ostali bez goriva i u guranju motora do boksa izgubili su četiri kruga.

Neizvesno je bilo do samog kraja, kada se razlika smanjila na svega jedan krug, a kao pobednik iz borbe za pobedu izašla je ekipa Nanotech, ispred Garage Teama uz svega 46 sekundi prednosti. Na Ipone Moped Endurance Cup-u treće mesto pripalo je ekipi Cottone Superbike.

Open klasa

U Open klasi startovalo je svega deset vozača, i to tri u klasi Varijator i sedam u klasi sa automatskim menjačem. Među varijatorima najbrži su bili vozači ekipe Garage Majstori, ispred ekipa Cottone Superbike i S Tuned Racing.

Sledeća trka u Kraljevu

Među mopedima sa automatskim menjačem, u klasi Open najbrža je bila ekipa CRT, ispred Addinol Taurunum Racing Teama 1 iz Zemuna i ekipe Moped Laboratorija iz Pančeva. Sledeća trka na programu je 9. juna u Kraljevu.

Komentari(0)

sortiraj