MUP - Ne koristite kupališta pre početka letnje sezone

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da pre početka kupališne sezone ne koriste kupališta, kao i da kada sezona počne ne koriste divlje plaže

    foto: SHUTERSTOCK
    Podeli
Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da pre početka kupališne sezone ne koriste kupališta, kao i da kada sezona počne ne koriste divlje plaže, izjavio je komandir ronilačkog voda Žandarmerije Marko Mladenović.

-Apelujemo na građane da pre početka kupališne sezone ne koriste kupališta, kao i da se od trenutka kada sezona otpočne i kada počnu da rade spasilačke službe, isključivo kupaju na uređenim kupalištima, da u vodu ne ulaze nepripremljeni inpod dejstvom alkohola - upozorio je Mladenović.

Imajući u vidu da su u toku proslave matura, Mladenović je apelovao na učenike i nastavnike da, ukoliko se proslave odvijaju na splavovima ili u blizini vode, posebnu pažnju obrate na bezbednost. On je upozorio roditelje da decu ne puštaju u vodu bez nadzora i da posebno vode računa kada su deca u blizini vode. Podsetio je da je prilikom boravka na plovnim objektima neophodno korišćenje zaštitnih prsluka kao i poštovanje svih mera bezbednosti.

Komentari(0)

sortiraj