MUP - Apel vozačima i svim učesnicima u saobraćaju

Zbog predstojećeg vikenda na svim važnijim putnim pravcima u Srbiji očekuje pojačan intenzitet saobraćaja. Iz MUP-a apeluju na vozače da budu strpljivi i da ne ugrožavaju sve učesnike u saobraćaju

    foto: Shuterstock
    Podeli
Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova ukazala je da se zbog predstojećeg vikenda na svim važnijim putnim pravcima u Srbiji očekuje pojačan intenzitet saobraćaja i apelovala na vozače da budu strpljivi i da ne ugrožavaju sebe i druge učesnike u saobraćaju prebrzom vožnjom i nepropisnim preticanjem.

-Ovog vikenda se zbog lepog vremena očekuje početak sezone motocikala i mopeda, pa apelujemo na vozače putničkih i teretnih motornih vozila, kao i na vozače autobusa da obrate posebnu pažnju na vozače dvotočkaša - poručio je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije MUP-a.

Radenković je naglasio da će pripadnici Uprave saobraćajne policije sprovoditi mere pojačane kontrole saobraćaja.

-U cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja tokom vikenda, saobraćajna policija će sprovoditi mere pojačane kontrole saobraćaja, a akcenat će biti na prevozu putnika u vozilima. Aktivnosti u kontroli saobraćaja prvenstveno će biti usmeravane na kontrolu tehničke ispravnosti putničkih vozila i autobusa, kontrolu poštovanja radnog vremena od strane vozača autobusa, kao i na to da li vozači i putnici u svim vozilima koriste sigurnosne pojaseve - rekao je Radenković, poželevši svim građanima srećan put i bezbedno učešće u saobraćaju.

Komentari(0)

sortiraj