MUP - Čak 25.000 prekršaja prekoračenja brzine

Tokom akcije TISPOL zabeleženo oko 25.000 prekršaja prekoračenja dozvolјene brzine kretanja. Oko 20.000 vozača sankcionisano je na licu mesta

    foto: Shuterstock
    Podeli


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom akcije kontrole brzine kretanja koja je sprovedena prošle nedelјe u okviru organizacije TISPOL, otkrili su u Republici Srbiji oko 25.000 prekršaja prekoračenja dozvolјene brzine kretanja, od čega je oko 20.000 vozača sankcionisano na licu mesta, dok je oko 5.000 vozila u prekršaju snimlјeno bez zaustavlјanja.

Vlasnici, odnosno korisnici vozila koji su snimlјeni u prekršaju, a da ih policija nije zaustavila, tokom narednih dana dobiće pozive da dostave kompletne podatke osoba kojima su dali vozilo na upravlјanje, kao i izjavu te osobe kojom potvrđuje da je u vreme izvršenja prekršaja upravlјala vozilom.

Bez pojasa 2.500 vozača

Tokom ove akcije, policijski službenici su napisali 2.500 prekršajnih naloga zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 400 prekršajnih naloga zbog nepropisne upotrebe telefona tokom vožnje, a radarske patrole su iz saobraćaja isklјučile 350 vozača pod dejstvom alkohola. Veliki broj vozača isklјučen je iz saobraćaja zbog vožnje u stanju potpune alkoholisanosti, to jest imali su više od dva promila alkohola u organizmu.

U Loznici rekorder od 4,14 promila

Najveća količina alkohola izmerena je kod našeg državlјanina u Loznici, koji je upravlјao automobilom sa 4,14 promila alkohola u organizmu. U saobraćajnoj nezgodi u Mionici vozač traktora upravlјao je neregistrovanim traktorom, pri čemu nije imao izdatu vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju motornih vozila, u stanju potpune alkoholisanosti od 3,32 promila alkohola u organizmu. Presudom Prekršajnog suda, vozač traktora osuđen je na kaznu zatvora od 45 dana i novčanu kaznu od 256.000 dinara.

Komentari(0)

sortiraj