Moped Endurance Kup – Mopedi na startnoj liniji

Prava moped fešta sprema se večeras na Ada Huji, a ovaj događaj je izazvao veliko interesovanje kod ljubitelja dvotočkaša. Naš portal je u sponzorskom timu Bublle free raceing team

Dugo najavljivani Moped Endurance Kup u organizaciji portala TRKE.rs i Kart Moto Centra Ada Huja održaće se večeras u Beogradu, na stazi Kart-Moto centra Ada Huja. Četiri sata, tri vozača po timu i 38 mopeda je slika koja će biti ispraćena na ovoj beogradskoj stazi.

Po prvi put posle 35 godina u Srbiji se voze moto trke izdržljivosti. Nakon eksperimentalne trke vožene prvog jula na istoj stazi, kada se na startu pojavilo 16 ekipa, organizatori su odlučili da pokrenu kompletan kup koji će biti sačinjen od pet trka koje se voze u sezoni 2017.

Kup je izazvao veliko interesovanje, pa tako za prvu trku koja se vozi danas u Beogradu ima prijavljeno čak 38 timova među kojima su i poznata imena domaćeg moto sporta. Prijave za trku su završene, a kompletne liste možete pronaći na linku - http://mec.rs/generalni-plasman/.

Koncept trke je takav da se na jednom mopedu nadmeće tri takmičara koji se voze u okviru istog tima. Trka traje četiri sata bez prekida, a vozači se neograničen broj puta mogu zameniti na mopedu. Osim promene vozača, u boksu ćemo videti i dolivanje goriva, zamenu istrošenih delova, ali i ozbiljne popravke.

Slobodni treninzi na stazi kreću od 21 čas, kada se i vrata Kart moto centra Ada Huja otvaraju za publiku. Kvalifikacioni treninzi voze se od 21:30, dok je start trke, koji svakako ne treba propustiti, planiran za 23:00 časa. Vozači će kroz cilj proći u nedelju 30.07. u 03:00, a proglašenje pobednika održaće se nakon trke u okviru Karburator Kafea, koji se nalazi na stazi.

Naš portal je u sponzorskom pulu Bublle free raceing team i nadamo se najboljem rezultatu. Pored nas, ovaj tim na besnim dvotočkašima podržale su još i firme Press Code, Auto servis Ćurčić BMW, IED, Bianco hemisko čišćenje, Profi Print, Forma Auto delovi i Moon Suši bar.

Komentari(0)

sortiraj