Moped Endurance Cup - Dvotočkaši u Kuli

Druga trka kupa vozi se na stazi Motodroma Kula u istoimenom vojvođanskom gradu

Sve je spremno za drugu trku mopeda! Najbrži mopedisti koji uživaju u ljutim četvoročasovnim borbama sastaju se večeras. Start trke planiran je za 23 časa, dok treninzi kreću već od 20 sati. Ovog puta se očekuje još veći broj ekipa koje će se za start u trci morati kvalifikovati kroz kvalifikacione treninge. Na žalost, ekipe koje se ne nađu u 30 najbržih moraće da se bolje pripreme za treću trku.

Još tri trke do kraja sezone

Koncept trka izdržljivosti je veoma zanimljiv i do sada ne viđen u Srbiji. Tri vozača smenjuju se na jednom mopedu tokom četiri časa, koliko trka traje. Tokom drajverisanja na stazi vozačima i timovima dozvoljene su sve popravke na mopedima, kao i dolivanje goriva. Pravo učešća u trci imaju komercijalni mopedi zapremine do 50ccm sa automatskim menjačem, a kao što je i očekivano najbrojniji su vozači Tomos Automatika. Nakon Kule, do kraja sezone voziće se još tri trke.

Prva trka na Ada Huji

Moped Endurance Cup je izazvao veliko interesovanje kod ljubitelja dvotočkaša. Prva trka ove više nego zanimljive manifestacije vožena je 29. jula na stazi Kart moto centra Ada Huja u Beogradu i zabeležila je neverovatnu posećenost. Trideset i dve ekipe sa po tri vozača pojavilo se na prvoj zvaničnoj trci, ali je usled kvarova 29 ekipa uspelo da startuje trku. Većina timova je svoje mopede dovezla do cilja.

Komentari(0)

sortiraj